Nyheter

Maharajas Duesenberg utsågs till Best of Show vid 2023 Villa d’Este Concorso

En 1935 Duesenberg SJ Speedster med en kropp av Gurney Nutting röstades fram som Best of Show vid 2023 Concorso d’Eleganza Villa d’Este som hölls den gångna helgen vid stranden av Italiens Comosjön.

Känd bland samlare som Maharaja’s Duesy, är bilen finalen av 36 SJs byggda av karossbyggaren Gurney Nutting, och beställdes ursprungligen av Indiens Maharaja Yeshwant Rao Holkar från Indore, som var 28 år gammal vid den tiden.

Enligt hans son, Richard Holkar, omfamnade Maharaja modernismen, och detta sträckte sig till att odla en samling bilar som inkluderade Bentleys, Rolls-Royces, en Delage, en Bugatti och denna Duesenberg.

Eftersom han är en SJ, har hans Duesenberg en överladdad version av företagets 420 straight-8, bra för cirka 320 hk. Tillsammans med en 3-växlad manuell växellåda kan motorn driva bilen till 104 mph i andra växeln. Toppfarten uppskattas till cirka 136 mph. Bilen är också unik tack vare att den har en flätad ratt.

1935 Duesenberg SJ Speedster – Fotokredit: Mate Boer Photography/Concorso d’Eleganza Villa d’Este

Bilen har bytt händer ett antal gånger under åren. Enligt arrangörerna av Concorso återvände den till USA 1959 efter att den köpts av en invånare i Kalifornien. Den hamnade hos sin nuvarande ägare i slutet av 1980-talet.

Förutom att vinna en trofé, gav arrangörerna av Concorso även ägaren en unik A. Lange und Söhne 1815 Chronograph i vitguld.

Även om det är svårt att fastställa ett värde för bilen, lockar Duesenbergs idag vanligtvis bud på flera miljoner dollar på auktion.

Se även  Reeves Callaway, grundare av Callaway Cars, död vid 76 års ålder

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button