Råd

Lyxbilens gnällande ljud är omöjligt att ignorera

Lyxbilens gnällande ljud är omöjligt att ignorera

  • Ray Magliozzi
  • 5/11/2023

Dear Biltips:

Jag har en 2017 Lincoln MKZ med en 2,0 hybridmotor (72 000 miles). Jag älskar den här bilen! Jag älskar INTE det gnällande ljudet som bilen gör när bensinmotorn startar. Det är HÖGT. Det är irriterande. Det verkar lägga sig när motorn når ett högre varvtal.

När jag frågade om det hos återförsäljaren fick jag svaret ”ja, vi hörde det, och det var två fler här inne idag som var starkare än ditt”.

Det här ska vara en lyxsedan. Detta gnällande ljud är så högt att jag bokstavligen måste skrika när jag står vid ett drive-thru-fönster. Och när jag fjärrstartar bilen hemma kan jag höra gnället hela vägen bak i huset. Snälla hjälp! — Scott

Har du funderat på att bli ett fan av Van Halen, Scott? Det skulle överrösta det. Utan att höra det och kunna begränsa dess placering kan jag inte säga om det är ett bälte eller något värre.

Man skulle kunna tro att om det var ett gnisslande serpentinbälte så skulle de bara ersätta det åt dig och bli av med dig. Detsamma gäller en dålig servopump. Så det måste vara något mycket svårare – och dyrare – för dem att fixa.

Min rädsla är att det är ett lager som slits djupt inne i transmissionen eller motorn någonstans.

Om du har en bra mekaniker som inte är återförsäljare, be honom eller henne ta en titt på den åt dig. Åtminstone kan de använda en slanglängd som ett stetoskop och flytta runt det tills de hittar det exakta ursprunget till bruset. Det borde inte vara svårt att begränsa det till en komponent.

Se även  Freyrs batterifabrik i Georgia kommer att fokusera på energilagring

Om de säger till dig att det kommer från växellådan, till exempel, så vet du åtminstone vad du ska börja lobbya återförsäljaren för – efter att du köpt den utökade garantin. Lycka till, Scott.


Är du ett publikradiofan? Byter du ut din gamla bil? Donera den till din favoritstation. De kommer att förvandla det till mer nyheter och musik. Här är hur.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button