Nyheter

Lucy Block tävlar på Pikes Peak för att hedra Ken Block

Ken Blocks änka kommer att tävla på 2023 Pikes Peak International Hill Climb (PPIHC) i juni för att hedra sin bortgångne make.

Lucy Block meddelade förra veckan att hon kommer att gå upp i backen, planerad till den 25 juni, och köra en Sierra Echo EV i Unlimited Class. Det blir första gången hon tävlar på Pikes Peak.

Lucy Block ska tävla på Pikes Peak i Sierra Echo EV

”Att köra Pikes Peak International Hill Climb ger oss ett sätt att föra Kens ande framåt och göra något som han var glad över att göra själv”, sa Lucy Block i ett uttalande.

Ken Block dödades i en snöskoterkrasch i januari, varefter hans familj bekräftade planerna på att fortsätta tävla. Lucy och dottern Lia Block har tävlat i rally under de senaste månaderna, och Lia kommer att köra sin fars Porsche 911 ”Hoonipigasus” Pikes Peak-racer i backen i år, i en otidsenlig ”hyllningskörning”.

Lucy Block ska tävla på Pikes Peak i Sierra Echo EV

Lucy Block ska tävla på Pikes Peak i Sierra Echo EV

Sierra Echo EV ensitsiga racerbil Lucy Block kommer att köra är tillverkad av Sierra Cars, med en elektrisk drivlina från specialistföretaget Hypercraft. Fordonet på 1 350 pund rörformigt stålchassi är klassat till 300 hk och 368 lb-ft vridmoment, vilket möjliggör en topphastighet på 120 mph. El levereras av en trio av 18,6-kWh batterimoduler.

Block-familjen, Sierra Cars och Hypercraft planerar också att sälja sju Block Edition-versioner av racerbilen, alla signerade av familjen och med speciell grafik. En del av försäljningen kommer att skänkas till 43 Institute, en ideell organisation bildad av Block-familjen med det uttalade målet att ”skapa möjligheterna för de exceptionellt drivna som kanske saknar rätt stödsystem för tillväxt och framgång.” Målet är att samla in $43 000 till organisationen.

Se även  Mystery Alfa Romeo retades för 2023

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button