Electric car

Lucid och Fisker förbereder sig båda för att sälja fordon i Kina

Lucid och Fisker tillkännagav under den senaste veckan separat planer på att snart sälja fordon i Kina.

Chefen för Lucids verksamhet i Kina bekräftade för Reuters på torsdagen att biltillverkaren planerar att gå in på den kinesiska marknaden. Reuters-rapporten citerade också en anonym källa med kunskap om Lucids planer, som sa att biltillverkaren planerar att sälja importerade bilar men överväger lokal produktion. Det har dock inte bekräftats offentligt.

Kinesisk försäljning verkar ha övervägts från början. Lucid VD Peter Rawlinson sa en gång till Biltips Reports att Air luxury sedans lutande Executive Rear Seating-alternativ utformades delvis med Kina i åtanke.

Fisker Ocean

Fisker sa på fredagen i ett pressmeddelande att man planerar att öppna ett ”leveranscenter” i Kina senare i år, och att de skulle påbörja leveranser av sin elektriska SUV Ocean i landet under första kvartalet 2024. Fisker säger sig vara en av endast två internationella märken (det andra är förmodligen Tesla) som är ”livskraftiga alternativ till traditionella märken” i Kina.

Kina är världens största marknad för nya bilar, med särskilt stark försäljning av elbilar. Till skillnad från de flesta utländska biltillverkare som vill bryta sig in på den kinesiska marknaden, har dock de två USA-baserade startbiltillverkarna inte offentligt diskuterat planer på att montera bilar i Kina.

Lucid Gravity testning

Lucid Gravity testning

Lucid bygger Air på sin egen fabrik i Arizona, och planerar att börja tillverka Gravity SUV där också 2024. Fisker förlitar sig på kontraktstillverkare. The Ocean monteras av Magna i Österrike, medan det planerade Fisker Pear är tänkt att byggas av Foxconn i Ohio.

Separat rapporterade Lucid att de har påbörjat leveranser av Air i Saudiarabien. Den saudiska offentliga investeringsfonden (PIF) ökade nyligen igen sin andel i Lucid. Biltillverkaren tillkännagav 2022 planer på att en fabrik i Saudiarabien skulle öppnas 2025, medan den saudiska regeringen ungefär en månad senare bekräftade ett avtal om att köpa upp till 100 000 Lucid EVs under en 10-årsperiod.

Se även  2024 Subaru Impreza tappar manuell och sedan, vinner RS-modell

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button