Luxury car

Lucid kommer att sälja amerikansktillverkade elbilar i Kina

SHANGHAI – USA:s tillverkare av lyxbilar (EV) Lucid Group förbereder sig för att ta sig in på världens största bilmarknad, sade dess chef för Kinas verksamhet Zhu Jiang på torsdagen.

Lucid kommer att sälja importerade bilar i Kina samtidigt som man överväger lokal produktion i landet, enligt en person som är bekant med saken och som inte var behörig att prata med media.

Zhu bekräftade för Reuters att företaget förberedde sig på att gå in på den kinesiska marknaden. Han avböjde att kommentera några planer på lokal produktion.

Bilindustriveteranen arbetade tidigare på Jidu Motor, EV-armen till den lokala teknikjätten Baidu, och innan dess var Ford Motors Mach-E-projektledare i Kina.

Lucid sa förra veckan att de planerade att samla in cirka 3 miljarder dollar genom ett aktieerbjudande, varav nästan två tredjedelar kommer från Saudiarabiens offentliga investeringsfond (PIF).

Zhu sa att finansieringen skulle hjälpa Lucid att ”föra den avancerade elbilstekniken och produktupplevelsen till branschen och användare globalt i en snabbare takt.”

”Kina ser också fram emot det”, sa han.

Lucid, liksom sina jämnåriga, kämpar mot ökande förluster och stramare kassareserver mitt i rädsla för lågkonjunktur och ett priskrig utlöst av marknadsledaren Tesla.

Företaget trimmade förra månaden sin produktionsprognos för 2023 och rapporterade lägre intäkter än väntat första kvartalet, där VD Peter Rawlinson citerade stigande räntor som en utmaning för marknaden.

I USA har den i stort sett hållit sig undan från att sänka priserna på sin Air luxury sedan som börjar på $87 400.

:

Se även  Nissan Z GT4 racerbil avslöjad, fullständiga detaljer kommer på SEMA

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button