Electric car

Lucid Gravity elektrisk SUV håller på att testas på väg, officiell debut snart

Kaliforniens Lucid Motors avslöjade idag ett par första bilder av sin kommande elektriska SUV Gravity som testas – i kamouflerad form – på allmänna vägar i USA.

Produktionsstarten av Gravity är planerad till 2024, med en officiell debut, specifikationsdetaljer och en öppning av reservationskön som alla förväntas snart i vår. I Gravity lovar företaget ”en tidigare ohörd kombination av rymlighet, prestanda och körräckvidd”, som möjliggörs av Lucids kombination av design och framdrivningsteknik.

De första bilderna av modellen under utveckling som avslöjades i tisdags säger inte så mycket utöver vad Lucid avslöjade, på ett begränsat sätt, i november förra året – även om de bekräftar att Lucid planerar att hålla fronten väldigt låg med själva fordonet ganska högt, harmoniserat med tonvikt på aerodynamik. Den tunna, breda frontbehandlingen ser mycket ut som Air, det finns mer ett lyft till Gravitys huva och huva, vilket leder till en högre bälte som, som vi ser från den bakre bilden också, sveper sig runt hela vägen fordonet — med kanske lite mer rund och mindre mejsel än i Project Gravity-prototypformen den visade för några år sedan.

Lucid Gravity testning

Lucid Project Gravity - från videoklipp under Air-debut

Lucid Project Gravity – från videoklipp under Air-debut

Det tillvägagångssättet verkar ha behållit ett högt, upprätt växthus som kan bidra till att ge detta fordon en fungerande tredje rad trots de släta, aero-skulpterade hörnen och den mjukare taklinjens båge.

Som Lucid bekräftade förra hösten kommer Gravity att introducera en ny generation, högupplösta Glass Cockpit-skärmar, såväl som nästa generation av varumärkets mjukvarubaserade användargränssnitt.

Räkna med att versioner av Gravity har versioner som erbjuder dubbelmotorisk framdrivning, såväl som tremotorig framdrivning, med två motorer baktill. Det kan även finnas versioner med en motor bakåt. Lucid säger att Gravity kommer att erbjudas i två- eller treradskonfigurationer, med plats för fem, sex eller sju.

”Lucid Air omdefinierade sedan kategorin, och när vår teknik fortsätter att utvecklas och leda marknaden, är vi på en plats där Gravity är positionerad för att förändra världen av stadsjeepar,” sa VD och CTO Peter Rawlinson, i dagens release. Baserat på tidigare deklarationer från Lucid, kan Gravity vara den elektriska SUV-kungen, med EPA-betyg som kanske bara överträffas av den 516 mil långa Air Grand Touring.

Även om flera osannolika rivaler, inklusive den elektriska pickupen Ram 1500 REV, kan nå 500 miles räckvidd, är det troligt att Lucid kommer att behålla sin fördel när det gäller roadtrip-snabba laddningsmil återvunna – något nära sina 300 miles på 20 minuter – tack vare dess betoning på effektivitet och proprietär framdrivningssvit.

Lucid har bekräftat att Gravity kommer att byggas tillsammans med Air vid dess fabrik i Casa Grande, Arizona.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button