Nyheter

Lucid Gravity elektrisk SUV börjar testa på väg

Lucid’s Gravity är redo att börja testa på allmänna vägar, meddelade elbilsstarten på tisdagen.

Gravity är en SUV som kommer att erbjuda sittplatser för upp till sju, uppdelade på tre rader. Köpare kommer också att kunna välja ett tvåradigt alternativ med fem säten eller ett treradigt alternativ med sex säten, där den andra raden får två individuella säten som kan lutas.

Den utvecklas på samma plattform som Lucids debutmodell, Air sedan. Känd som LEAP (Lucid Electric Advanced Platform), stöder plattformen effekter på mer än 1 200 hk och räckviddsuppskattningar på mer än 500 miles i luften. Inga specifikationer för Gravity har avslöjats men enligt Lucid kommer den att erbjuda mer räckvidd än någon elektrisk SUV på marknaden idag.

”Lucid Air omdefinierade sedan kategorin, och när vår teknologi fortsätter att utvecklas och leda marknaden är vi på en plats där Gravity är positionerad för att förändra världen av stadsjeepar,” sa Peter Rawlinson, Lucids VD, i ett uttalande.

Lucid Gravity testning

Gravity kommer också att ha ett glastak, som Air, och Lucid har bekräftat att SUV:n kommer med nästa generations digitala instrumentpanel med företagets nya användargränssnitt först i höstas. Det nya gränssnittet är mer intuitivt än Lucids ursprungliga design, enligt företaget, och med det följer Lucids handsfree-förarassistansfunktion för motorvägar.

Lucid förväntas starta bokningsprocessen för Gravity i år. Företaget har tidigare sagt att leveranserna kommer att starta 2024. Produktionen kommer att hanteras vid Lucids fabrik i Casa Grande, Arizona, där Air är byggt.

Det är för tidigt att prata om prissättning, men Lucid har antytt att när det lanserar fler modeller och bygger stordriftsfördelar, kommer det att kunna sänka sina priser. Air är för närvarande prissatt från $87 400 för basklassen Pure med bakhjulsdrift. SUV kommer sannolikt att sälja till en liten premie över sedanen.

Se även  Rimac Nevera First Drive Review: Vi kör (och överlever!) hyperbilen på 1 914 hk

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button