Nyheter

Lordstown varnar för konkurs om Foxconn drar investeringar

Elfordonsstarten Lordstown Motors varnade i en SEC-anmälan som gjordes på måndagen för potentiell konkurs om ett investeringsavtal med Foxconn skulle falla igenom.

Affären, som gjordes i november förra året, kräver att Foxconn investerar upp till 170 miljoner dollar i Lordstown i utbyte mot aktier i startupen.

Men i sin senaste anmälan hävdade Lordstown att Foxconn i ett brev skickat den 21 april hade hävdat att Lordstown bröt mot det ursprungliga avtalet på grund av att aktiekursen sjönk under tröskeln på $1 som krävs för notering på Nasdaq Global Select Market, och hotade att säga upp avtalet om problemet inte åtgärdades inom 30 dagar.

Lordstowns aktiekurs handlas i skrivande stund till 40 cent.

De två företagen i mars tillkännagav också ett avtal om att utveckla en ny elbil baserad på en Foxconn-plattform, en affär där Foxconn skulle investera ytterligare 70 miljoner dollar. Men utan investeringen i den tidigare affären varnade Lordstown för att det kommer att berövas ”kritisk” finansiering som är nödvändig för dess verksamhet.

Lordstown sa att de fortsatte att förhandla med Foxconn.

Foxconn, en kontraktstillverkare känd för att bygga iPhones åt Apple, blev först involverad i Lordstown 2021 när de gick med på att köpa startupens Ohio-fabrik och bygga sin Endurance elektriska pickup på kontrakt.

Produktionen av Endurance kom igång i slutet av 2022 men stoppades i februari när ett elektriskt problem upptäcktes, med bara en handfull lastbilar som faktiskt var klara. Produktionen återupptogs i april, men lastbilarna fortsätter att byggas i mycket litet antal. Lordstown i sin ansökan sa att materialförteckningen för Endurance var ”avsevärt” högre än försäljningspriset för lastbilen, och förväntas förbli så.

Se även  Icons Mercedes 6.2 Derelict mullrar in i Jay Lenos garage

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button