Nyheter

Lordstown-problem, e-Corner-demonstration, EV-avvisare växer: dagens bilnyheter

Lordstown Motors kan vara i ekonomiska problem. Hyundais leverantör visar upp sin e-Corner EV-teknik med en krabbagång och pivotsväng. Och avvisar en växande grupp amerikanska shoppare elbilar? Detta och mer, här på Biltips Reports.

I sin senaste undersökningsdata såg JD Power en högre andel av shoppare som indikerar att det är ”mycket osannolikt” att de kommer att överväga att köpa elbilar under de kommande 12 månaderna än någonsin tidigare – vilket tyder på att en växande del av shoppare helt och hållet avvisar elbilar. Även om det är oklart vilka nya faktorer som bidrog till det, var pris och laddning bekanta fiender.

På måndagen varnade Lordstown Motors för fler ekonomiska svårigheter. Det rapporterade att Foxconn kan försöka backa ur en finansieringsaffär som kan hålla tillverkaren av Endurance-ellastbilen igång – och att den kan gå i konkurs om detta inte löses.

Och e-Corner-teknik med in-wheel-motorer, demonstrerad av Hyundais teknikleverantör på riktiga vägar i Ioniq 5, kan förändra både förpackningen och rörligheten hos framtida elfordon. Med styrning, bromsning och framdrivning integrerade i moduler vid varje hörn, kunde elbilar utföra en äkta krabbavandring i sidled, svänga svängar i små utrymmen, diagonalkörning och mer.

__________________________________

Följ Biltips Reports på Facebook och Twitter

Se även  Rolls-Royce EV recension, test av luftlösa däck, GM batterismart, Rivian produktion: Dagens bilnyheter

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button