Nyheter

Lordstown går i konkurs och stämmer Foxconn

Lordstown Motors Corporation har fallit samman.

På tisdagen ansökte eltruckstarten om konkursskydd och lades ut till försäljning. Åtgärderna kommer efter att biltillverkaren avslöjat att sin Taiwan-partner, Foxconn, var ute efter att backa ur den nödvändiga finansieringsaffären.

Lordstown sa att det är ute efter att sälja Endurance-ellastbilen och tillhörande tillgångar till en villig köpare.

Biltillverkaren lämnade därefter in ett klagomål och stämmer Foxconn för bedrägeri, ond tro och upprepade avtalsbrott, vilket företaget hävdar skadar dess värde.

Lordstown sa att ett brev från Foxconn som de fick i april varnade lastbilstillverkaren om att ett avtalsbrott hade inträffat i finansieringsaffären eftersom dess aktie hade fallit under 1 USD per aktie under 30 dagar i följd. Det utlöste i sin tur ett avnoteringsmeddelande från NASDAQ.

Foxconn, en taiwanesisk kontraktstillverkare, köpte Lordstowns fabrik 2022 för påstådda 230 miljoner dollar. I en efterföljande andra affär gick Foxconn med på att investera upp till 170 miljoner dollar i Lordstown, vilket CNBC beräknade till 19,3 % av aktierna i det amerikanska företaget.

Foxconn ska enligt uppgift bara betala de första 52,7 miljonerna av den andra affären. Ytterligare 47,3 miljoner dollar som skulle betalas i maj kom inte fram.

Mest känd som kontraktstillverkaren för Apple iPhone, Foxconn har gått in i EV-produktion. Företaget har även fått uppdraget att bygga Fiskerpäronet.

I mars pausade Lordstown Endurance-produktionen på grund av ett återkallande. Problemet berörde 19 fordon som redan var i kundens händer.

Ursprungliga försäljningsmål för Endurance var 50 enheter 2022 och 500 2023, men i mars hade endast sex sålts i år med cirka 40 lastbilar som har färdigställts eller håller på att monteras.

Se även  Rivian R1T och R1S får snöläge i den senaste mjukvaruuppdateringen

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button