Luxury car

Little Car Company presenterar RC-bil i naturlig storlek

The Little Car Company i Bicester, Storbritannien, bygger repliker i barnstorlek av klassiska bilar, men nu förändras saker och ting. Istället för att göra en mindre version av en riktig bil, skalas det upp en leksaksbil.

Tamiya Wild One Max är en ikonisk fjärrstyrd bil som lanserades av det japanska företaget Tamiya 1985, som The Little Car Company har förvandlat till en körbar bil i naturlig storlek. Det finns till försäljning över hela världen, med väglagliga versioner tillgängliga i Storbritannien och Europa.

Tamiya Wild One Max från The Little Car Company

Tamiya Wild One Max från The Little Car Company

Vissa modifieringar krävdes för att göra en fullstor version av RC-bilen. Sittbrunnen har breddats och rymmer två vuxna, hävdar företaget, som sitter i Cobra-hinkar med fyrpunktsselar. De främre stötdämpartornen rundades också av för att förbättra sikten och fotgängarnas säkerhet; en vindruta, torkare och en 5,0-tums instrumentpanelsskärm lades till. Med 141,7 tum lång och 74,8 tum bred är bilen fortfarande ganska kompakt.

Den främre fjädringen ändrades också från den ursprungliga RC-bilens bakarmsdesign till en dubbla längdarmsuppsättning, med Bilstein-dämpare, Eibach-fjädrar och 14-tums Maxxis terrängdäck i alla fyra hörnen. The Little Car Company hävdar 10,6 tum markfrigång, en inflygningsvinkel på 34,1 grader, en brytningsvinkel på 28,4 grader och en mycket imponerande avgångsvinkel på 50,8 grader.

Tamiya Wild One Max från The Little Car Company

Tamiya Wild One Max från The Little Car Company

Åtta utbytbara batteripaket ger totalt 14,1 kwh kapacitet, vilket borde räcka för 124 miles räckvidd på väg eller 68 miles off-road, uppskattar The Little Car Company (sannolikt på den mildare europeiska WLTP-cykeln). Toppeffekt på 38 hk och kontinuerlig effekt på 20 hk kan driva Wild One Max till en topphastighet på 62 mph.

Se även  Honda Civic Hybrid, Lucid i Formel E, Uber behöver en EV: Today's Car Biltips

I Storbritannien och Europeiska unionen kan Wild One Max klassificeras som en ”fyrhjuling” och vara laglig på allmänna vägar, ungefär som låghastighetsbilarna Citroën Ami och Fiat Topolino. Detta kräver ett tillvalspaket som lägger till vindrutan och torkaren, samt strålkastare, baklyktor, blinkers, registreringsskyltfästen, lerskydd och ytterbackspeglar. Vänsterstyrd och högerstyrd kommer att finnas.

Tamiya Wild One Max från The Little Car Company

Tamiya Wild One Max från The Little Car Company

De första 100 exemplen kommer att vara Launch Editions med en instrumentbräda i kolfiber och nyckelbricka, hologramdekaler och en 1/10-skala modellsats av bilen, som reproduceras av Tamiya för tillfället.

Beställningar öppnar den 13 juli. Prissättningen börjar på 35 000 brittiska pund (cirka 45 000 USD vid nuvarande växelkurser) med en icke-återbetalningsbar insättning på 3 500 pund (cirka 4 500 USD). Det är i linje med tidigare utgåvor från The Little Car Company, som har inkluderat Ferrari 250 Testa Rossa och Aston Martin DB5-kopior som kostar tiotusentals dollar. Produktionen är planerad att starta 2024.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button