Nyheter

Lia Block ska köra Ken Blocks Hoonipigasus vid Pikes Peak

Lia Block kommer att köra sin fars Porsche 911 ”Hoonipigasus” vid 2023 Pikes Peak International Hill Climb (PPIHC) i juni.

Ken Block dödades i en snöskoterkrasch i januari, varefter hans familj bekräftade planerna på att fortsätta tävla. Pikes Peak-planerna tillkännagavs i torsdags på Instagram. Inlägget sa att Lia Block kommer att göra en ”hyllningskörning” som inte kommer att tajmas.

Hoonipigasus är en av Ken Blocks galnaste byggen. Designad speciellt för Pikes Peak, den är fyrhjulsdriven i mitten av motorer och har påstådda 1 400 hk. Namnet hänvisar till både sponsorn Mobil 1:s Pegasus-maskot och racerbilen Porsche 917/20 ”Pink Pig”, som också var inspirationen till bilens färg.

Vid tidpunkten för sin första Pikes Peak-utflykt 2022 sa Ken Blocks Hoonigan Racing Division också att Hoonipgasus hade en specialdesignad transmissionstunnel som syftar till att sänka tyngdpunkten, GPS-aktiverad höjdjusterbar fjädring som använde telemetri från föregående års lopp. och en egenvikt på 2.204 pund. En massiv bakvinge kompenserar för den tunna luften vid Pikes Peak, där förare startar på 9 300 fot över havet och klättrar till 14 155 fot över cirka 12 miles.

Ken Blocks Hoonipigasus Porsche 911

Ken Block körde Hoonipigasus i den obegränsade Pikes Peak Open (PPO)-klassen 2022, och kämpade för en totalvinst. Ett motorfel hindrade honom från att kvalificera sig.

Lia Block, som är 16 år gammal, har viss racingerfarenhet och har tävlat i flera evenemang de senaste månaderna för att hedra sin far. Hon slutade nionde i mars American Rally Association (ARA) 100 Acre Wood Rally, som hennes far vann sju gånger. Hennes mamma Lucy tävlade också, men klassades inte bland slutspelarna. Duon planerar att gå in i de återstående ARA-omgångarna.

Se även  Bugattis anläggning i Molsheim ska byggas ut, få 50 % mer personal

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button