Luxury car

Lexus TX treradig SUV retad

Något stort är på väg att komma in i Lexus showrooms.

På tisdagen retade Lexus TX treradig crossover-SUV och bekräftade att den ”kommer snart”.

Biltillverkaren gav ingen annan information om TX.

2021 tillkännagav Lexus att en ny treradig crossover-SUV skulle ansluta sig till sortimentet och byggas i Princeton, Indiana. Den crossover-SUV:n kommer att vara TX, som kommer att ansluta sig till 2024 Toyota Grand Highlander, som den är baserad på, på produktionslinjen i Princeton.

TX kommer att vara en nyskinnad Grand Highlander, som i sig är en version med lång hjulbas av den treradiga Toyota Highlander. Räkna med tre fulla rader med säten, tillgängliga andra radens kaptensstolar och en läderfodrad interiör. Ett digitalt mätarkluster och ett stort infotainmentsystem med pekskärm kommer att dominera instrumentbrädan, även om det är oklart om pekskärmen kommer att vara en 12,3- eller 14,0-tumsskärm.

Baserat på den sträckta versionen av Toyotas TNGA-K framhjulsdrivna plattform, kommer TX sannolikt att ha möjlighet till fram- eller fyrhjulsdrift. De förväntade drivlinorna kommer att efterlikna Grand Highlander, vilket innebär valet av en 2,4-liters turbo-4, en hybrid 2,5-liters inline-4 eller Hybrid Max med 362 hk och 400 lb-ft vridmoment. En laddhybridmodell förväntas komma med i sortimentet någon gång också.

Köpare som hoppas på en lika vild design som Lexus LF-1 Limitless-konceptet från 2018 års bilmässa i Detroit kommer sannolikt att bli underväldigade. Det flaggskeppskonceptets vilda belysningselement och taklinje syns ingenstans på teaserbilden. TX verkar drapera Lexus-specifik plåt och trimma över Grand Highlanders hårda punkter, vilket framgår av D-stolpens design, bakljus och bakdörrar.

Räkna med att Lexus TX avslöjas i juni och kommer till återförsäljare senare i år.

Se även  Cadillac Goddess återvänder för en ny era

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button