Luxury car

Lexus LC500 Edge lanseras i Japan för 60 lyckliga kunder

Den kriminellt underskattade Lexus LC500 får en mycket begränsad specialutgåva i Japan. Den heter Edge, men den har ingenting att göra med Fords rikligt proportionerade crossover eller gitarristen från U2. Istället kommer dess namn flera vindfuskande aerodynamiska tillägg med skarpa kanter.

Flera visuella signaler skiljer Lexus LC500 Edge från vanliga LC-kupéer och cabriolet. Den mest uppenbara är den svarta vingen som är fäst på bakdäcket. Titta närmare, men, och du kommer att märka att den främre stötfångaren fascia har två canards på vardera sidan precis framför hjulet. De skapar luftvirvlar för att kontrollera luftflödet längs karossens sidor, vilket ger skarpare hantering och ytterligare styrstabilitet, säger Lexus.

Det som kanske är mer intressant är hur de är gjutna in i fascian. Lexus tar bort de färdiga fasaderna från monteringsbandet och lägg dem sedan genom en hartsformningsprocess som ändrar den befintliga formen. Företaget kallar det en ”världens första” för produktionsbilar.

Lexus LC500 Edges kommer att ha en exklusiv färg som heter Hakugin, en matt vit-silver matchad med ett kolsvart tak och svarta speglar. Interiören är en enfärgad mörkblå som heter Katsuiro, inspirerad av traditionella japanska indigodöringstekniker.

Kantmodeller får också några mekaniska förändringar begravda under plåten. De bakre aluminiumupphängningsdelarna är ihåliga för att minska ofjädrad vikt och förbättra responsen. Dessutom säger Lexus att den har justerat glappet på den bakre differentialväxeln och minskat motorvariansen. Hur det har gjort det är inte klart, men beskrivningen slutar bara för att säga att dessa föremål var ritade. Inga kraftvinster har rapporterats till den naturligt sugande 5,0-liters V8:an på 471 hästkrafter. Prototyper utvecklades på Toyota Technical Center testbana i Shimoyama.

Se även  Lucid introducerar instegs Air Pure- och mid-tier Touring-trim

Endast 60 av LC500 Edge kommer att byggas för den japanska marknaden. De lyckliga kunderna kommer att utses genom lotteri. Sökande har till den 27 juni på sig att slänga sina namn i hatten. Det är förmodligen självklart att du måste bo i Japan för att vara berättigad, och det är olyckligt. De utvalda kommer att ha förmånen att spendera 17 600 000 ¥, eller 125 560 $ till dagens mycket gynnsamma växelkurser.

:

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button