Nyheter

Lexus elektrisk 3-radig SUV kan kallas en TZ

Lexus arbetar på en mellanstor elektrisk SUV med säten på tredje raden, och den senaste tidens varumärkesaktivitet kan peka på att fordonet kallas en TZ.

En användare av Lexus RX Owners forum har upptäckt att Toyota i juli lämnade in varumärkesansökningar för TZ-beteckningen till European Union Intellectual Property Office.

Bland varumärkena var ”Lexus TZ 450e” och ”Lexus TZ 550e.”

Lexus har redan lanserat sin första dedikerade EV i form av 2023 RZ crossover, vars prissättning och positionering liknar RX crossover.

På samma sätt kan TZ placeras bredvid den nya 2024 TX, en bensindriven mellanstor SUV med säten på tredje raden.

Lexus har inte sagt när man planerar att lansera sin treradiga elektriska SUV, men vi har redan en bra bit på hur den kommer att se ut.

Toyota chockade bilvärlden under de sista dagarna av 2021 genom att bekräfta planerna på att lansera 30 elfordon till 2030, av vilka många ska bära ett Lexus-märke.

Vi fick också en förhandstitt på många av fordonen med avslöjandet av några tunt beslöjade konceptversioner, varav en var en treradig SUV kallad Lexus Electrified SUV-koncept.

Varumärkesanmälningarna kan också indikera Lexus namnstrategi för dess kommande elbilar. Utöver den treradiga SUV:en är Lexus känd för att arbeta på en IS-liknande sportsedan som kan sluta som IZ. En LFA-inspirerad superbil planeras också, möjligen som LFZ.

Under den nya Toyota-vd:n Koji Sato är Lexus i fokus för företagets EV-push. Planen är att tillverka nollutsläppsfordon, vilket inkluderar vätgasbränslecellsfordon, 100 % av Lexus försäljning i USA, Europa och Kina år 2030, och resten av världen till 2035.

Se även  Prius Prime, Ioniq 6, EQE SUV recensioner, ID.7 förhandsvisning, Tesla prissänkningar: The Week in Reverse

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button