Luxury car

Lev och låt dö: Aston Martin utesluter en återgång till sedansegmentet

Aston Martins sista sedan, Rapide, gick i pension 2020. Vi har inte sett eller hört talas om en efterträdare sedan dess, och det är för att den inte kommer. Medan det brittiska företaget har många nya modeller i pipelinen, bekräftade det att en högpresterande lyxsedan inte är en av dem.

”Definitivt ingen sedan”, sa Alex Long, företagets chef för produkt- och marknadsstrategi, i en intervju med den australiensiska sajten Bilförsäljning. Publikationen tillade att den lärde sig från icke namngivna insiderkällor att affärsfallet för en Rapide-efterträdare helt enkelt inte stämmer, och att Aston Martin kan frodas på 2020-talet utan att återvända till sedansegmentet. Det är fantastiska nyheter för Rolls-Royce och Bentley.

Aston Martins arv är rotat i tvådörrars GT-modeller, men märket har ägnat sig åt sedansegmentet till och från i årtionden. Undermärket Lagonda sålde en begränsad upplaga, ultra-high-end sedan som heter Taraf tillsammans med Rapide från 2015 till 2018; cirka 200 enheter byggdes. Den långa axelavståndet med fyra dörrar lånade en handfull stiltips från den distinkta, William Towns-designade Lagonda sedan byggd från 1976 till 1990. Denna linje fanns kvar i produktens färdplan så sent som 2015, när ex-VD Andy Palmer tillkännagav en Lagonda -märkt sedan.

Det betyder att DBX, som finns i två smaker, kommer att stå stolt som Aston Martins enda fyradörrarsbil inom överskådlig framtid. När det gäller resten av sortimentet kommer de modeller som kommer att se det ljus som väntar i slutet av en produktionslinje under de kommande åren att lägga stort fokus på prestanda. Leveranser av nya DB12 kommer att börja inom en inte alltför avlägsen framtid. Nästa är en ersättare för Vantage, och den kommer senare att förenas i showrooms av en ersättare för DBS. Slutligen bör Valhalla landa 2024 med en mittmonterad motor för att tackla Ferrari.

Se även  Varför den nya 2024 BMW i5 ser ut precis som den nya 5-serien

Om du undrar hur en efterträdare till Rapide kan ha sett ut, kolla in Lagonda Vision-konceptet som introducerades på bilmässan i Genève 2018. Designstudien kännetecknades av en slående, futuristisk design och en loungeliknande interiör med vridbara säten.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button