Luxury car

Land Rover Classic Defender Works V8 Islay Edition avslöjad, hyllar Wilks och whisky

Land Rover Defender följde Mercedes-Benz G-Wagen: Båda stod inför utrotning tidigare under millenniet, båda har återvänt till bredare och mer djupgående popularitet än tidigare känt. Den största skillnaden mellan dem är att G-klassen återupplivades efter en låg ebb, medan Defender dog och återuppstod. Detta ger Land Rover fördelen av två typer av försvarare att fira, och här är en annan huzzah för originalet. Land Rover Classic har skapat en begränsad upplaga baserad på märkets ursprungshistoria. Den heter Land Rover Classic Defender Works V8 Islay Edition, byggd på Defender Works V8 som förra årets Trophy II Edition. Grunden är en vagn restaurerad med delar från donatorfordon tillverkade från 2012 till 2016, driven av en 5,0-liters V8 med 399 hästkrafter växlad genom en åttaväxlad automat, uppgraderad med ny fjädring och LED-belysning.

Kännetecknande bitar förhärligar medgrundaren Spencer Wilks, på den mer chefsmässiga sidan av Land Rovers start medan bror och medgrundare Maurice var mer om ingenjörskonst. Spencer körde en Series IIa och tidiga prototyper runt sin Laggan Estate på Islay, den femte största skotska ön som ligger utanför landets sydvästra kust. Hans Series IIa visas i Land Rover Classic-kollektionen. På en av sina resor runt fastigheten körde han en Land Rover-mula kullerstenssatt på toppen av en kraftigt modifierad Rover-bilplattform. När egendomsskötaren Ian Duncan såg testfordonet ska han ha frågat Wilkins om han körde ”en Land Rover”.

Det var där företagsnamnet kom ifrån, nya Works V8 är inspirerad av museiföremålet Series IIa. Den är färdig i Heritage Grey med matchande hjulhus, en nick till Mid Grey på originalet, med kalkstenstak och stålhjul. En klassisk grill är ihopkopplad med klassiska Land Rover-märken från frontpanelen till stänklapparna. En diskret ”GXC 639C” längs sidan påminner om registreringsskylten på Wilks serie IIa.

Se även  Ford strävar efter att öka produktionen av elbilar – och LFP-batterier är en del av det

Hytten passar förstklassiga Defender-säten i ebenholts läder framför en instrumentpanel med Heritage Grey-accenter plus heltäckningsmatta. Islay Woolen Mill producerade en speciell tweed som dyker upp på sätena, dörrkorten, armstöden och solskydden, dess blå, lila, gröna och gula nyanser återspeglas i Islay-landskapet. Sedan är det förvaringsutrymmet och mugghållare trimmade med ek från Kilchoman-destilleriets whiskyfat. Wilks barnbarn Kathy Wills grundade Kilchoman-destilleriet tillsammans med maken Anthony 2005. För detta tillfälle producerade Kilchoman’s en speciell ”639”-whisky för Islay Edition Defender.

Land Rover Classic kommer att göra 30 exempel, 17 som en kort hjulbas 90, 13 som en sjusitsig 110. Priset börjar på £230,000 ($290,100 US) för 90, £245,000 ($309,000 US) för 110:an.

:

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button