Luxury car

Land Rover återkallar 500 Range Rover-SUV:ar över felaktigt svetsad stolsram

Land Rover har utfärdat en återkallelse som gäller 500 enheter av den senaste generationens Range Rover byggd under 2022 och 2023 års modell. De stadsjeepar som ingick i kampanjen tillverkades med en sitsram i andra raden vars spärr kanske inte var korrekt svetsad.

Återkallelsen har tilldelats återkallelsenummer 23V-252 av National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA) och påverkar exklusivt sjusitsiga Range Rover-modeller byggda mellan 11 februari och 10 juni 2022. Land Rover noterar att defekten finns i 100 % av SUV:ar återkallas, även om det betonar att det inte är medvetet om olyckor, skador, bränder, garantianspråk eller fältrapporter relaterade till problemet.

Liksom många av sina föregångare kom den senaste generationens Range Rover som standard med 60/40-delade fällbara baksäten; det är den större delen på förarsidan av kabinen som är orsaken till problemet. Företaget förklarar att ”sätets ram kan ha en spärr installerad med en defekt svets”, vilket betyder att sätet inte är korrekt fastsatt även om det är i upprätt läge. Detta ökar i sin tur risken för en skada vid en olycka. Land Rover påpekar att ett varningsmeddelande visas i instrumentgruppen om sätet inte är ordentligt låst.

Ägare av berörda stadsjeepar kommer att få mer information om återkallelsen per post med start den 2 juni 2023. Det låter som att åtgärden är ganska enkel: Land Rover-tekniker kommer att inspektera spärren och byta ut ramen om det behövs. Om svetsarna ser bra ut behövs inga ytterligare åtgärder.

Om detta låter bekant, är det troligtvis för att BMW återkallade en handfull 3-serier, X3 och X4-modeller tidigare under 2023 för ett mycket liknande problem; i dessa bilar var framsätets ramar inte ordentligt svetsade mot sätesskenorna. Det finns dock inget samband mellan de två återkallelserna. Även om båda företagen påpekar att problemet kommer från en leverantör köper de säten och stolsrelaterade delar från olika företag.

Se även  Kia EV6, Nissan Frontier, Range Rover och VW Taos

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button