Luxury car

Lamborghinis Revuelto åtnjuter nya högteknologiska byggprocesser

Lamborghini lämnade ålderdomen med ett antal stora smällar. Aventadoren fick inte bara en Ultimate specialutgåva, utan också ett par engångstillfällen med Invencible och Autentica. Den utsålda Huracan rusar in i solnedgången i två riktningar, en på vägen med 60-årsmodellerna, den andra på smutsen med den sensationella Sterrato. Varumärket med all tjur går in i den nya tidsåldern med ännu mer pop, fäster en elmotor på sin kännetecken V12 och gör om Sant’Agata Bolognese-fabriken som producerar hybrid V12 och Revuelto tvådörrars lindade runt den. I en video som heter ”Building the Dream” förklarar olika medlemmar av Lamborghini-familjen hur produktionsprocessen har förbättrats så att alla kan se till att de bygger en bättre bil, bättre.

En hel del av Manufattura Lamborghini berättelsen påminde oss om Maseratis högteknologiska produktionsöversyn vid Viale Ciro Menotti-anläggningen för Nettuno V6 i MC20. Datoriserade verktyg levererar repeterbara byggstandarder, motorn är byggd över en uppsättning stationer som inkluderar nya tätningstestning och ett sista testrum, transmissionen får sin egen uppsättning stationer och byggteam. Det finns också en hållbarhetshistoria inuti och utanför, med nya maskiner och mjukvara som möjliggör mer användning av hudar för interiörer, CO2-neutral energi driver anläggningen, och inte långt borta finns en liten skog med bikupor.

Det mest imponerande kan vara biltillverkaren som säger att den nya installationen ökar anpassningsalternativen. När Lamborghini byggde engångsobjekt för kunder insåg vi inte att det fanns något kvar att anpassa. Den enda linje som stack ut för oss var när Chief Manufacturing Officer Ranieri Niccoli sa att det finns en ny V12-monteringslinje ”som i framtiden kan rymma olika motorer.” Det kallas för föraning. Medan vi väntar på att ta reda på vad den meningen kan betyda, ta lite gelato och titta på videon ovan.

Se även  Atelier Jalapers nya klocka tillverkad av Lamborghini Miura skott

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button