Nyheter

Lamborghini Urus blir endast hybrid 2024

Lamborghini Urus kommer att förlora sin icke-elektrifierade V-8-drivlina 2024 och bli helelektrisk 2029, enligt en färsk Autocar-rapport.

En Urus laddhybrid, som behåller den nuvarande 4,0-liters V-8:an med två turbo men med elektrisk assistans, kommer att lanseras nästa år som Lamborghinis andra laddhybrid, efter den Aventador-ersätter Revuelto, sa VD Stephan Winkelmann i en intervju med Autocar.

Lamborghini Urus S

En prototyp av Urus plug-in hybrid har redan spionerats, men detta är den första bekräftelsen på att Lamborghini kommer att göra sig av med alternativet för icke-hybrid drivlina. Att lägga till elektrisk assistans till V-8 borde göra laddhybriden till den mest kraftfulla Urus hittills. Lineupen toppar för närvarande på 657 hk.

Urus, som är Lamborghinis mest populära modell, lanserades 2018 som en 2019 års modell och uppdaterades förra året till Urus S spec. En sportigare Urus Performante lades också till i laguppställningen förra året.

Lamborghini Urus S

Lamborghini Urus S

En elektrisk Urus kommer att följa som Lamborghinis andra elbil, efter lanseringen 2028 av vad som förväntas bli en 2+2 grand tourer. Representerar en ny, fjärde modelllinje utan någon direkt föregångare, vi har fått höra att den är inriktad på 300 miles räckvidd med ett bekvämt baksäte. När dess helelektriska drivlinor anländer planerar Lamborghini att använda dem för sina lyxigare modeller för tillfället, och bara bygga elektriska superbilar om det absolut krävs enligt reglerna.

Under de mellanliggande åren kommer Lamborghini att introducera ytterligare varianter av Revuelto, samt en Huracán-ersättning. Lamborghini kommer också att omkonfigurera sin fabrik i Sant’Agata Bolognese, Italien. Det ska enligt uppgift bygga ersättningen Revuelto och Huracán på samma linje, vilket markerar första gången två Lamborghini-modeller kommer att dela ett löpande band.

Se även  Jeep Recon, Jeep Avenger, Chevy Equinox EV: Bilnyheters rubriker

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button