Nyheter

Lamborghini Huracán är slutsåld

Lamborghini har stängt orderböckerna för Huracán, nio år efter att den V-10-drivna superbilen gjorde sin debut.

Medan Lamborghini offentliggjorde sina finansiella resultat för första kvartalet 2023 denna vecka, sa att Huracánen var slutsåld till dess planerade slut av produktionen.

Den slutliga versionen av bilen avslöjades i slutet av förra året som den terrängfärdiga Huracán Sterrato. Men Lamborghini kan fortfarande rulla ut några specialutgåvor, liknande vad som hände med Aventador efter att dess slutliga version tillkännagavs.

En efterträdare efter Huracán med en plug-in hybrid drivlina är planerad. Den kommer att lanseras i slutet av 2024, enligt de senaste kommentarerna från Lamborghinis vd Stephan Winkelmann, och rykten säger att bilen kommer att förlita sig på en turboladdad V-8 för sin förbränningskomponent.

Lamborghini Huracán Sterrato

Lamborghini har bekräftat att bilen kommer att ha samma 8-växlade dubbelkopplingsautomatlåda som den Aventador-ersättande superbilen Revuelto. Den bakmonterade växellådan är utformad för att integrera en elmotor för att hjälpa motorn att driva bakhjulen, och en eller två ytterligare motorer kommer sannolikt att driva framhjulen på Huracán-efterträdaren, precis som i Revuelto.

Huracán är den bästsäljande modellen i Lamborghinis historia, med mer än 20 000 sålda enheter i mitten av 2022. Det tidigare rekordet på 14 022 enheter hölls av Gallardo, som Huracánen slog efter bara fem år på marknaden.

Huracán kommer också att ha äran att vara den sista produktionen av Lamborghini som drivs enbart av en förbränningsmotor. Revuelto har redan en plug-in hybrid-drivlina, och Urus är planerad att gå plug-in-hybridvägen under första halvåret 2024.

Lamborghini har startat 2023 med rekordresultat, inklusive leverans av 2 623 bilar, en ökning med 84 bilar jämfört med samma period för ett år sedan. Biltillverkaren sa också att dess orderböcker täcker nästan hela 2024 års produktion.

Se även  Vad är Ford SYNC 4?

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button