Nyheter

Lamborghini byggde en Urus inspirerad av en V-12 bandbil

Lamborghini avslöjade på tisdagen den nya Urus Performante Special Edition, en visuellt förbättrad Urus SUV inspirerad av den Aventador-baserade Essenza SCV12 bandbilen som introducerades 2020.

Bara 40 exempel är planerade, som matchar produktionskörningen av Essenza SCV12, och byggplatser är reserverade exklusivt för ägare av bandvagnen.

Specialutgåvan är baserad på Urus Performante, som är den nuvarande range-topper. Prestandauppgraderingar är begränsade till reducerad vikt. Även om den faktiskt inte tillför mer kraft än Urus 657-hk lagerbetyg, accelererar den 0,2 sekund snabbare till 60 mph, och behöver bara 3,3 sekunder för att uppnå bedriften.

Fokus för Urus Performante Special Edition låg på färgscheman utformade för att matcha individuella exempel på Essenza SCV12. Varje racerbils nummer finns också med på dörrarna.

Lamborghini Essenza SCV12

En extra touch är den exponerade kolfibern. Den används för motorhuv, tak, vippskydd, sidospeglar och en trimdel på bakluckan.

Lamborghini inkluderar några uppgraderingar inuti också, inklusive fler kolfiber och instrumentbräda och sidobräda plack med ett ”Essenza SCV12”-manus och en siluett av bandbilen.

Lamborghinis Centro Stile designhus och Ad Personam personaliseringsavdelning var ansvariga för designen.

Urus Performante Special Edition är möjligen den sista versionen av nuvarande Urus eftersom Lamborghini arbetar på en uppdaterad version som kommer att ha en plug-in hybrid drivlina. Den kommer nästa år och kommer sannolikt att para ihop Urus nuvarande turboladdade 4,0-liters V-8 med en elektrisk motor integrerad i transmissionen.

Se även  Lamborghini LB744, Fisker Pear: Dagens bilnyheter

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button