Nyheter

Laddningskostnaderna för Utah EV stiger i juli för att subventionera lägre gaspriser

Utah EV-förare kommer snart att betala mer för att ladda sina fordon, allt för att subventionera lägre bensinpriser.

I juli kommer gaspriserna i Utah att sjunka tack vare lägre gasskatter, som kommer att minska från 16,5 % till 14,2 %, men elbilsförare kommer att betala en skatt på 12,5 % för att använda kommersiella laddstationer. Dessa åtgärder är en del av House Bill 301, som undertecknades i lag av Utahs guvernör Spencer Cox den 22 mars.

2023 Cadillac Lyriq på EVgo DC snabbladdningsstation.

I januari ökade Utahs gasskatt automatiskt med 4,5 cent till 36,4 cent per gallon (för både bensin och diesel) enligt en lag som antogs 2015, men HB 301 sänker den med 2 cent per gallon, enligt Transport Topics. I en intervju sa propositionens sponsor, representanten Mike Schultz (R-Hooper) att gasskatten ”har ökat mycket snabbare än någon av oss trodde” och att det är ”en riktig sak att göra” att sänka den.

Ändå kommer elbilsförare nu att betala mer för att ladda sina bilar. Den nya lagstiftningen höjer också registreringsavgifterna för elbilar, plug-in hybrider och hybrider. Så lägre bensinpriser dämpas i själva verket av ökade skatter och avgifter på förare av plug-in-bilar. Staten håller på att bli ekonomen och subventionerar kostnaderna för bensin, när ägandekostnaderna gynnar elbilar.

2023 Toyota bZ4X vid EVgo laddstation

2023 Toyota bZ4X vid EVgo laddstation

Även om en nyligen genomförd studie fann att den höga initiala kostnaden för elbilar förblir en kritisk barriär för att använda elbilar, är ägandekostnaderna generellt sett lägre tack vare färre regelbundet underhållsbehov och, ja, den lägre kostnaden för att ladda en elbil jämfört med att tanka en bensin- eller dieselbil . Ägandekostnadsfördelarna med elbilar blir ännu starkare för stadsjeepar och pickuper, fann en annan studie.

Se även  Elbilar kostar fortfarande mycket mer än bensinbilar att försäkra – även hybrider

Medan en debiteringsskatt som den som införs i Utah kan ändra ekvationen mot gaspriserna, bör ägarna kunna finansiera andra besparingar. Plug-in hybrider och elbilar kostar mindre att reparera än icke-elektrifierade fordon, enligt en 2020 Consumer Reports Study.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button