Nyheter

Ladda inte i kallt väder

Vissa 2021 och 2022 Toyota RAV4 Prime och 2022 Lexus NX 450h+ plug-in hybrider återkallas, och under tiden uppmanas ägare att inte ladda sina fordon i kalla temperaturer.

Återkallelsen påverkar 43 442 fordon byggda mellan den 25 november 2019 och den 27 maj 2022. Fordon i denna grupp kan ha en felaktig strömlikriktande modul i sina DC-DC-omvandlare som kan ha skadats under tillverkningen av en leverantör. Skadan kan resultera i en kortslutning, enligt NHTSA.

Om modulen misslyckas och en kortslutning inträffar kommer ström från 12-voltsbatteriet att fortsätta att flyta genom modulen, vilket genererar överdriven värme som kan skada komponenter utanför DC-DC-omvandlaren eller skapa en brandrisk, enligt NHTSA.

2022 Lexus NX 450h

Återförsäljare kommer att byta ut DC-DC-omvandlaren gratis, men för närvarande rekommenderar Toyota ägare att inte ladda sina fordon när den omgivande lufttemperaturen sjunker under 41 grader Fahrenheit. Med USA mitt i en svällande sommar, borde det inte vara ett problem i de flesta delar av landet under de närmaste månaderna.

Toyota kan inte uppskatta andelen av de återkallade fordonen som faktiskt innehåller en skadad DC-DC-omvandlare, men har inte identifierat några nya fordon i återförsäljarnas inventeringar som är en del av återkallelsepopulationen, enligt NHTSA. Biltillverkaren har utfärdat en order om slutförsäljning för certifierade begagnade RAV4 Primes.

Introducerad för 2021 års modell är RAV4 Prime ungefär perfekt eftersom alla dess siffror för effektivitet, räckvidd och prestanda är så imponerande. Det är bra terräng också. Lexus NX 450h+ introducerades för 2022 och delar plattform och drivlina med RAV4 Prime.

2021 Toyota RAV4 Prime XSE

2021 Toyota RAV4 Prime XSE

RAV4 Prime återkallades tidigare i år på grund av ett problem, men det var mjukvarurelaterat. NX 450h+ återkallades två gånger förra året, en gång för saknade svetsar som också påverkade hybrid- och bensin-NX-modeller, och en gång för ett mjukvaruproblem med stabilitetskontroll som påverkade ett antal andra Lexus- och Toyota-modeller.

Se även  2023 Porsche 911 Dakar existerar på grund av ett afrikanskt lopp som Porsche inte kunde vinna

RAV4 Prime har varit en mycket stark säljare och begränsad av Toyotas utbud vid vissa tillfällen. Lanserades sommaren 2020, leveranserna var initialt begränsade. Allt eftersom utbudet växte blev RAV4 Prime den snabbast sålda nya bilen (baserat på hur lång tid fordonen spenderade på återförsäljarplatser) i mars 2021 eftersom Toyota mötte uppdämd efterfrågan.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button