Nyheter

Kryssningsrobotaxi kommer att expandera till Dallas, Houston 2023

Cruise, ett självkörande teknikföretag som majoritetsägs av General Motors, kommer att utöka sin nya robotaxitjänst till ytterligare två amerikanska städer under de kommande månaderna, sa VD Kyle Vogt förra veckan i ett Twitter-inlägg.

Han sa att Cruise robotaxis med en handledare bakom ratten kommer att börja köra i Dallas och Houston inom några dagar, och att tjänsten kommer att gå live under de närmaste månaderna.

Cruises robotaxi-tjänst lanserades i början av 2022 i San Francisco, där företaget har sitt huvudkontor, och expanderade snabbt till Austin och Phoenix senare samma år.

Medan tjänsten nu är i drift dygnet runt i San Francisco, är den i andra områden begränsad i antalet timmar den kan fungera. Det är också begränsat till rutter som minimerar riskfyllda manövrar, som att dra ut i trafiken. Tjänsten kommer sannolikt också att rullas ut på ett begränsat sätt i de nya städerna.

Tweetade av Kyle Vogt den 10 maj 2023

Robotaxeln är fortfarande baserad på Chevrolet Bolt EV, även om Cruise planerar att så småningom lägga till ett dedikerat fordon känt som Origin, för vilka prototyper testas.

Cruises självkörande system rankas på nivå 4 på SAE-skalan för självkörande förmåga, eftersom det är begränsat i områden där det verkar. Det slutliga målet är nivå 5, där en självkörande bil kan köra på samma nivå som en människa.

Även om nivå 5 kan vara ett decennium eller mer bort, erbjuder en handfull företag redan kommersiella tjänster som involverar nivå 4-bilar. Förutom Cruise har Waymo drivit en robotaxitjänst i Phoenix och San Francisco de senaste åren och testar just nu tjänsten i Los Angeles. Under tiden fortsätter Kinas Baidu att utöka sin Apollo Go-tjänst i kinesiska städer.

Se även  Chevy planerar inte att köpa återförsäljare över elbilar som GM erbjuds för Buick, Cadillac

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button