Luxury car

Köpare som vänder en Rolls-Royce Spectre kommer inte att tolereras, säger företaget

Handlingen att vända bilar – det vill säga att köpa en begränsad eller mycket önskvärd modell och sedan sälja den vidare för stor vinst – kommer inte att gå obemärkt förbi, eller tolereras, av Rolls-Royce.

Närmare bestämt den nya Rolls Spectre – den första elbilen från märket – berättade Rolls-Royce vd Torsten Müller-Ötvös till bilhandlare att varje kund som säljer eller försöker sälja en kommer att bli svartlistad för livet om han försöker köpa en annan från en återförsäljare.

När han talade vid lanseringen av den nya bilen i Kalifornien, sa han: ”Jag kan säga att vi verkligen sanerar behovet av att bevisa vem du är, vad du vill göra med bilen – du måste kvalificera dig för en bil och sedan kan du få en plats för en beställning.” Men de som bryter mot policyn och säljer vidare fordonet till ett högre pris ”läggs omedelbart på en svartlista och det här är det – du kommer aldrig någonsin att få chansen att köpa igen.”

Superlyxen Spectre öppnar snart sina orderböcker med leveransstart till hösten. Baspriset i Storbritannien är cirka 425 000 USD.

Svaret från vissa återförsäljare i Storbritannien, som säger att det höga priset är lagligt, var förbittring mot Rolls. London-återförsäljaren Tom Hartle, känd för att sälja begagnade Rolls-Royce-modeller, sa att han redan har gått med på att samla in 50 000 pund ($65 000) premier för två Spectres. Han sa att han kommer att ha en Spectre till salu på sin begagnade bilhandlare ”inom två veckor efter det att den lanserades.”

Se även  VW och Mercedes vänder sig till Kanada för den nordamerikanska leveranskedjan för elbilar

”Jag tycker inte att det är rättvist för biltillverkare att berätta för kunder som har spenderat nära en halv miljon pund på en bil vad de kan göra med den”, sa han till bilhandlaren.

Förra året sa General Motors att de skulle förbjuda simfötter ”från att lägga framtida sålda beställningar eller reservationer om fordonet säljs vidare inom de första 12 månaderna av ägande.” De efterfrågade produkterna var Corvette Z06, Cadillac Escalade-V och GMC Hummer EV. Och för flera år sedan stämde Ford brottaren och skådespelaren John Cena, som vände en Ford GT i strid med hans köpekontrakt.

På Rolls hävdar företaget att det har ägnat stor uppmärksamhet åt Spectres detaljer under utvecklingen. ”För att göra detta,” sa Müller-Ötvös, ”har vi tänkt ut det mest krävande testprogrammet i Rolls-Royces historia. Vi kommer att tillryggalägga 2,5 miljoner kilometer – en simulering av mer än 400 års användning för en Rolls-Royce i genomsnitt – och vi kommer att resa till världens fyra hörn för att pressa denna nya bil till gränsen,”

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button