Nyheter

Koenigseggs enda racerbil till salu

Koenigsegg förknippas normalt inte med motorsport, men den byggde en racerbil, och den är planerad att auktioneras ut av Bonhams vid 2023 Goodwood Festival of Speed ​​den 14 juli.

2007 års Koenigsegg CCGT GT1 Competition Coupe, som först upptäcktes av Robb Report, var baserad på superbilen CCX och designad för GT1-klassen av sportbilsracing, som vid den tiden innehöll bilar som Aston Martin DB9 och Chevrolet Corvette C6.

2007 Koenigsegg CCGT GT1 Competition Coupe (foto via Bonhams)

Vi fick dock aldrig chansen att se hur CCGT GT1 jämfört med dess mer etablerade rivaler. Innan racerbilen Koenigsegg kunde vända ett hjul i tävling ändrades GT1-reglerna.

Bilen på auktion är den enda proof-of-concept-versionen byggd av Koenigsegg, enligt Robb Report. I enlighet med GT1-reglerna avviker inte karossen alltför långt från CCX-bilen, det största undantaget är en stor bakvinge.

2007 Koenigsegg CCGT GT1 Competition Coupe (foto via Bonhams)

2007 Koenigsegg CCGT GT1 Competition Coupe (foto via Bonhams)

En 5,0-liters V-8 ger 600 hk, vilket faktiskt är mindre än landsvägsbilen på grund av tävlingsregler. Andra höjdpunkter inkluderar en fjädring med dubbla skenben, gashydrauliska stötdämpare och kolkeramiska bromsar med 6-kolvs monoblock bromsok. Den 16 år gamla bilen har även certifierats av Masters Historic Racing för Endurance Legends Series, så den kan äntligen användas som avsett.

Efter att Koenigsegg avbröt racingprogrammet gick CCGT GT1 till aktieägaren Bård Eker, enligt auktionsnoteringen. Av noteringen framgår också att Eker underhållit bilen, förvarade den i ett temperaturkontrollerat mörkt, torrt förvaringsutrymme och tog ut den för träning två gånger om året. Bonhams förväntar sig att racerbilen kommer att sälja för mellan 3,8 miljoner och 5 miljoner dollar när den passerar auktionsblocket.

Se även  Denna Batmobile från 1989 till salu är en äkta filmrekvisita, men den är inte billig

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button