Nyheter

Koenigsegg Gemera kan erbjuda V-8 som ökar effekten till 2 300 hk

Det har gått mer än tre år sedan Koenigsegg tog skydden av Gemera, en fyrasitsig hyperbil som genererar 1 700 hk från en 3-cylindrig motor och en trio elmotorer.

En ny skörd av elektriska hyperbilar med effekter som når så höga som 2 000 hk har sedan dess dykt upp, inklusive Lotus Evija vars 2 011 hk gör den till den mest kraftfulla produktionsbilen i världen.

Koenigsegg kan ha ett svar på dessa snart, och det kommer från en beprövad V-8-motor.

Koenigsegg-entusiastwebbplatsen Egg Registry har rapporterat att Koenigsegg nyligen höll ett möte med återförsäljare och kunder för att markera slutförandet av en anläggningsexpansion för att stödja Gemera-produktionen. Vid evenemanget meddelade företaget att en V-8-motor kommer att erbjudas som ett alternativ till den turboladdade 2,0-liters inline-3:an som avslöjades vid Gemeras debut i Genève 2020.

Koenigsegg Gemera

Enligt hemsidan är den nya motorn samma turboladdade 5,0-liters V-8 som är avsedd för Koenigsegg Jesko, och när den paras ihop med Gemeras elmotorer kommer den att generera 2 300 hk på E85-bränsle. Den 3-cylindriga kommer enligt uppgift att förbli standard, och V-8 kommer att vara ett mycket rejält alternativ på $400 000.

Den elektriska sidan av Gemeras drivlina kommer att vara densamma för båda gasmotorerna. Den förlitar sig på Koenigseggs egen Quark-elmotor, som väger 63 pund och utvecklar upp till 335 hk. Tre av motorerna finns i Gemera, och bilen kommer att få Koenigseggs egen inverter, som företaget har döpt till David. Elmotorerna drivs av ett batteri på 15 kwh.

Koenigsegg har tidigare gjort anspråk på en 0-62 mph-tid på 1,9 sekunder och en rekordhastighet på 248 mph med den 3-cylindriga motorn.

Enligt Egg Registry kommer Koenigsegg även att lägga till konventionella sidospeglar till Gemera, istället för en kamerabaserad speglar som tidigare visats, för att möta kraven i USA. Bilen ska enligt uppgift även erbjudas med ett aerodynamikpaket kallat Ghost Package.

Koenigsegg har tidigare sagt att Gemera-produktionen kommer att begränsas till 300 enheter och att leveranserna kommer att starta runt 2025.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button