Electric car

Kalifornien kan kräva dubbelriktad laddning i elbilar

Kaliforniens lagstiftare har lagt fram ett lagförslag som skulle föreskriva dubbelriktad laddningskapacitet för alla nya elbilar som säljs i delstaten från och med 2027.

Först upptäckt av Charged EVs, SB 233 har passerat Kaliforniens senatens energikommitté och går nu till senatens transportkommitté den 25 april för vidare övervägande. Om lagförslaget antas skulle lagförslaget säkerställa att alla nya elbilar som säljs i Kalifornien efter 2027 skulle ha möjlighet att ladda ur ström från sina batteripaket för att hjälpa elnätet, eller tillhandahålla en reservkraftkälla för hem.

2023 Ford F-150 Lightning

”SB 233 kommer att göra elbilar mer attraktiva för konsumenter genom att göra det möjligt för dem att använda sina bilbatterier för att driva sina hem”, säger delstatens senator Nancy Skinner (D-Berkeley), propositionens sponsor, i ett uttalande.

Själva dubbelriktad laddning skulle också stimuleras genom att avsätta medel för högre nivåer av incitament än de som redan finns tillgängliga för vanliga elbilar och laddinfrastruktur. Lagförslaget föreslår att denna förändring ska börja den 1 juli 2024. Kalifornien utökade bara förra året sina pilotprogram för dubbelriktad laddning, vilket gav ytterligare fördelar för missgynnade samhällen och tog med några enfamiljshus i fållan.

2024 Volvo EX90

2024 Volvo EX90

Dessa program inkluderade en mikronätpilot som kunde se hur väl individuellt ägda elbilar kunde hjälpa till att motverka brownouts – som med Ford F-150 Lightning och dess Intelligent Backup Power-system.

Än så länge erbjuder endast en undergrupp av elbilar dubbelriktad laddning. Förutom F-150 Lightning och Hyundai/Kia/Genesis-modellerna baserade på biltillverkarens E-GMP-plattform, har Lucid sagt att denna förmåga kommer att aktiveras snart, och den levererar redan hemladdare som är kompatibla med den. Volvo har utrustat sin kommande EX90 med dubbelriktad laddningshårdvara för AC- och DC-användning, och Volkswagen har sagt att dess vanliga elbilar kommer att erbjuda dubbelriktad laddning inom en snar framtid.

Se även  Tesla återkallar 362 758 fordon eftersom Full Self-Driving-funktion kan orsaka kraschar

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button