Nyheter

Kalifornien dubbelriktad laddning, Utah tar ut skatt, avgasrör på Jordens dag: Dagens bilnyheter

Kalifornien kan kräva dubbelriktad laddning. Utah tar från elbilsförarna och ger till gasslukarna. Och när blir nya fordon med avgasrör tondöva? Detta och mer, här på Biltips Reports.

Sammanlagt 1,5 miljoner plug-in-fordon har sålts i Kalifornien, rapporterade staten förra veckan. Det har nått det målet ungefär två år före de ursprungliga målen, och det sätter staten på god väg att gå helt elbil till 2035.

I Utah kommer elbilsförare snart att behöva betala mer för att ta betalt – för att subventionera lägre bensinpriser för dem som suger av pumpen. Staten antog ett lagförslag förra månaden som kommer att införa en skatt på 12,5 % på laddning och sänka gasskatten; dessa nya ekonomiska incitament (och avskräckande incitament) träder i kraft den 1 juli.

Dessutom kan Kalifornien snart kräva dubbelriktad laddningskapacitet i elbilar. Ett lagförslag som går igenom den statliga lagstiftaren skulle kräva att tillsynsmyndigheter säkerställer att nya elbilar har förmågan att ladda ur ström från batteripaket för att hjälpa elnätet eller ge reservkraft – med tekniska detaljer som ännu inte kommer.

Och på Jordens dag ställde Biltips Reports en lackmustestfråga för adoption av elbilar: När kommer det att ses som moraliskt fel att köpa fordon med avgasrör? Medan omröstningen har stängt, fortsätt att lämna dina kommentarer med berättelsen och fortsätt debatten.

__________________________________

Följ Biltips Reports på Facebook och Twitter

Nyhetsbrev för Biltips Reports

Registrera dig för att få de senaste miljöbils- och miljönyheterna, levererade till din inkorg dagligen!

Jag samtycker till att ta emot e-postmeddelanden från Biltips Reports. Jag förstår att jag kan avsluta prenumerationen när som helst. Integritetspolicy.

Se även  2023 Ford F-150 Raptor R, Nissan Z Nismo, 2024 Range Rover Evoque: Dagens bilnyheter

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button