Luxury car

Joe Kugels 1932 Ford Roadster ”MyWay” besöker Jay Lenos Garage

1932 Ford Roadster har varit plattformen för hot rods sedan starten, men decennier senare kommer bilbyggare fortfarande med nya tolkningar av denna klassiska design.

Det här avsnittet av ”Jay Leno’s Garage” innehåller en av de nyare versionerna. Dubbad MyWay, den tillverkades av Joe Kugel från Kugel Komponents under sex år och vann nyligen ett Outstanding Engineering Award på den prestigefyllda Grand National Roadster Show. Leno upptäckte bilen en dag och, som han ofta gör, bjöd han in ägaren till sin show.

Leno attraherades av bilens lagerliknande stålkaross, som är mer återhållsam än många hot-rod-konstruktioner. Kugel Komponents är dock specialiserade på anpassade chassier för hot rods, så roadstern fick en mer radikal omtanke på den avdelningen, med helt oberoende fjädring. Kugel lade också till moderna bromsar, servostyrning och – trots avsaknaden av tak – luftkonditionering.

MyWay drivs av en 427 kubiktums Ford V-8, men inte den fabrikstyp som finns i prestandabilar från 1960-talet som Shelby Cobra. Det är vad Kugel kallar en Cleavor, så kallad för att den använder blocket från Fords Cleveland-motor och huvuden från en Windsor-motor (båda är uppkallade efter fabrikerna som tillverkade dem), och sportbränsleinsprutning förklädd för att se ut som en uppsättning Weber-förgasare . Kugel uppskattar cirka 575 hk, som kanaliseras till bakhjulen genom en 5-växlad manuell växellåda.

Interiören mönstrades efter Porsche 356, inklusive den specialanpassade ratten (gjord av ett enda stycke aluminium) och sätena, som är reproduktion av 356 föremål med extra svankstöd (den här bilen byggdes för komfort, noterar Kugel i videon ). Läderklädseln har ett annat, men ändå tyskt, ursprung. Det är en BMW M-färg som heter Vermillion Red. Kugel inkluderade Bluetooth-högtalare, men inget inbyggt ljudsystem.

Se även  2023 GMC Canyon avslöjad med ny ZR2-baserad AT4X trim

Se hela videon för en detaljerad titt på denna välgjorda Ford Roadster.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button