Nyheter

Jeep backar på elbilar i Europa med fler bensin Avengers

Jeep backar på planerna på att sälja sin Avenger subcompact crossover som en helelektrisk modell i Europa, och lägger till bensinversioner för Tyskland, Frankrike och Storbritannien, enligt en rapport förra veckan från Automotive Biltips Europe.

Varumärket Stellantis presenterade Avenger på bilmässan i Paris 2022 i oktober förra året som sin första produktionsbundna elbil. Men vid den tiden sa Jeep att de planerade att sälja en bensinversion i Italien och Spanien, där elbilsförsäljningen har varit långsammare än andra marknader, enligt rapporten. När den europeiska försäljningen av Avenger startade i april lade Jeep även till Polen (där Avenger är byggd) som marknad för bensinversionen.

Jeep beslutade sedan i juni att sälja bensin Avengers i Frankrike och Tyskland, och lade till Storbritannien tidigare denna månad, sa rapporten. Beslutet är ”pragmatiskt” och kommer inte att påverka Jeeps mål att endast sälja elektriska modeller i Europa till 2030, sa Eric Laforge, chef för Jeep i Europa, i en intervju med Automotive Biltips Europe.

Jeep Avenger

Flytten gjordes delvis för att skydda Jeeps franchise-återförsäljare från att förlora potentiell försäljning, såväl som som svar på ojämn utbyggnad av laddningsinfrastruktur, sa Laforge. Han noterade också att bensin Avenger endast kommer att säljas i ”begränsade partier” i Frankrike, Tyskland och Storbritannien – de största europeiska marknaderna för att få den – och kommer att erbjuda endast en trimnivå, Altitude, på dessa marknader.

I Tyskland börjar bensinen Avenger på 27 000 euro (30 343 USD med nuvarande växelkurser), vilket är 10 000 euro (11 238 USD) mindre än den elektriska basmodellen och 15 000 euro (16 857 USD) mindre än en elektrisk modell i samma Altitude-klass.

Se även  2023 Polestar 2 BST Edition 230 ger prestanda, designdetaljer

Jeep har redan från början sagt att Avenger skulle säljas med båda drivlinorna, men den skulle endast säljas på vissa av dessa marknader i EV-form. Avenger är den första Jeep med unik plåt som inte säljs på sin amerikanska hemmamarknad – även om Renegade och Compass 4xe plug-in hybridmodeller har varit exklusiva för Europa i flera år.

Jeep Avenger

Jeep Avenger

Jeep planerar ett komplett sortiment av elbilar till 2025, även om det tänker globalt (och särskilt till Europa) i det påståendet. Jeep Recon är nästa helt elektriska Jeep som kommer, och den kommer att vara på väg till USA. Så kommer den mer eleganta Wagoneer S elektriska SUV som, tillsammans med Recon, är planerad att komma 2024.

Stellantis har lovat 25 elbilar på den amerikanska marknaden år 2030, inklusive jeepmodeller, baserade på våra plattformar. Tidigare den här månaden beskrev den plattformen – STLA Medium – som kommer att vara grunden för Stellantis varumärken i Europa, troligen från Peugeot och Citroën.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button