Nyheter

Jay Leno provar en Ferrari 296 GTB

Den berömda Ferrari-samlaren David Lee har återvänt till Jay Lenos Garage med en av de senaste skapelserna från Ferraris stall, superbilen 2023 296 GTB.

296 GTB-coupén debuterade 2021 som Ferraris instegsbil i mitten av motorn, och 2022 skapade ett 296 GTS konvertibelt syskon.

Lee har en av de första 296 GTB:erna i landet, ett fantastiskt exempel färdigt i Giallo Modena och förstärkt med silveraccenter, inklusive silverracingränder. Ränderna är en del av det tillgängliga Assetto Fiorano-paketet, som för 296 GTB hjälper till att spara cirka 33 pund tack vare lättare dörrpaneler, olika kolfiberbitar och en Lexan-bakvindruta. Den lägger också till justerbara Multimatic-dämpare, extra aero-element och superklibbiga Michelin Pilot Sport Cup 2 R-däck.

Det tillför dock ingen extra kraft. Varje 296:a drivs av en dubbelturboladdad 3,0-liters V-6 och en elmotor inklämd mellan motorn och en 8-växlad dubbelkopplingsautomatlåda. Toppeffekten är 818 hk, och drivningen går bara till bakhjulen. Ferrari citerar 0-62 mph acceleration på 2,9 sekunder och en topphastighet på mer än 205 mph. Ett batteri på 7,5 kwh möjliggör också en liten elektrisk räckvidd.

Både Leno och Lee är imponerade över den mindre storleken på 296:an jämfört med Ferraris andra mellanmotormodell, SF90, som Lee i videon beskriver som att den tar upp hela banan. Detta gäller särskilt i områden med smala vägar, som Ferraris italienska hem. Både Leno och Lee är också överens om att 296:an är en av de mest roliga att köra Ferraris i den nuvarande flottan.

296-linjen är den direkta ersättningen till F8-linjen, som spårar sina rötter tillbaka till 458 Italia som lanserades för mer än ett decennium sedan. Medan F8 Tributo har avslutat produktionen, byggs F8 Spider fortfarande men kommer också att falla ut inom kort. Vid den tidpunkten kommer Ferrari inte längre att ha en mellanmotorbil utan elektrifiering.

Se även  Fiat retar 600e elektrisk crossover

Ferrari har också lanserat en 296 GT3 racerbil som ersättning för 488 GT3. Den tävlar i evenemang som IMSA SportsCar Championship och SRO Endurance Cup.

Kolla in videon ovan för mer om 296 GTB och för att se och höra den i aktion.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button