Nyheter

Italienskt företag planerar Lamborghini Diablo restomod

Flera företag, några av dem ganska kända, kommer att återställa en klassisk Porsche 911 samtidigt som de uppgraderar vissa aspekter av bilen till modern standard, en process som kallas restomodding.

Men vi börjar sakta se företag vända sin uppmärksamhet mot klassiker från andra märken. Den senaste är den italienska startupen Eccentrica Cars, vars första projekt är en Lamborghini Diablo restomod.

Den modifierade bilen kommer att ha premiär den 6 juli och kommer att bli bredare och kraftfullare än originalet Diablo som först lanserades på marknaden 1990.

Projektet är skapat av Emanuel Colombini, och teaserbilder som lagts upp på Eccentricas Instagram-konto visar en ren, modern estetik som ekar några av linjerna i Murciélago, Diablos ersättare. Popup-strålkastarna är också inställda på att ge plats åt modernare LED-enheter, och det mesta av den bakre delen kommer också att förnyas.

Teaser för Lamborghini Diablo restomod av Eccentrica Cars

Secret-Classics rapporterade förra månaden att Eccentrica använder traditionella coach-building-metoder för kroppsmodifieringar, inklusive hamring och rullning av aluminium. Ett av huvudmålen med att bredda bilen, och dess spår, är enligt uppgift att eliminera fordonets tendens att understyra.

Bakom kabinen kommer den ursprungliga 5,7-liters V-12 att finnas kvar i tidigare Diablos (senare versioner uppgraderad till en 6,0-liters motor). Secret-Classics rapporterade att motorn kommer att få en lättare vevaxel, större ventiler och prestandakamaxlar, förutom ett nytt insugssystem med fyra gasspjäll istället för två. Måleffekten är 600 hk, upp från 5,7-litersmotorns ursprungliga 485 hk.

Andra modifieringar kommer enligt uppgift inkludera ett uppgraderat bromssystem och nya utväxlingsförhållanden för Diablos 5-växlade manuella växellåda.

Se även  Fisker planerar att dela elbilsplattformar, sälja utsläppskrediter

Vi får veta mer om bilen när den visas i sin helhet i början av nästa månad.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button