Luxury car

Infiniti presenterar fyra kommande modeller, elektrisk framtid till återförsäljare

Infiniti höll nyligen ett möte i Los Angeles för cirka 200 av sina nordamerikanska återförsäljare. Mycket av samtalet var inriktat på att lugna skeptiska franchiseägare om varumärkets uthållighet. För att stärka det argumentet gav Infiniti corporate återförsäljarna en förhandstitt på kommande modeller avsedda att liva upp en portfölj som till stor del ses som stillastående.

Som Bilnyheter rapporterade, återförsäljare bjöds på en första titt på två bensinmodeller och två elektriska. Alla fyra var antingen crossovers eller stadsjeepar.

För det första förväntas en helt ny QX80 att debutera för årsmodell 2024. Infiniti planerar att flytta den exklusivt med en prislapp norr om $100 000 för att konkurrera med Cadillac och Lincoln. Vi förväntar oss ett utgångspris under den sexsiffriga tröskeln, med endast toppmodeller som går över gränsen.

EN beskriver QX80:s exteriördesign som blockigare än föregångarens, med ett nytt företagsgrill. Detaljer inkluderar ”piano key”-huvud och bakljus som ses på QX55, samt Tesla-liknande dörrhandtag som är i jämnhöjd med färgen när de inte används. Med nästa generations version av den populära Nissan Patrol som bas kommer flaggskepps-SUV:an att ersätta sin 5,6-liters V8 med en dubbelturbo V6 som ger cirka 450 hästkrafter. Det är 50 mer än V8, men bör returnera bättre körsträcka än nuvarande 15 mpg kombinerat.

Lyxfunktioner inkluderar enligt uppgift en luftfjädring som sänks när den parkeras för att göra det mindre ansträngande att klättra in och ut, en 24-tumsskärm som spänner över instrumentbrädan och gott om benutrymme för andra och tredje roddare. Räkna med en sommardebut 2023.

En helt ny modell kallad QX65 kommer att positioneras som en Lexus RX-konkurrent. Fast baserad på QX60, som i sig är baserad på Nissan Pathfinder. Den tappar tredje raden för en mer coupé-SUV-liknande profil. Den beskrivs som att den har grillen på den kommande QX80 men ”hajfens bakljus”.

Se även  Chevy planerar inte att köpa återförsäljare över elbilar som GM erbjuds för Buick, Cadillac

Infiniti var ett av de första företagen som proklamerade en elektrisk lineup inom en viss tidsram. Det datumet var 2030, men märket ligger nu efter BMW, Lexus och andra. ENrapporten har en ny Q70 sedan som kommer att säljas i slutet av 2026 som Infinitis första helelektriska modell.

Deltagarna berättade om en design som tar fart där den utgående Q70 slutade men med proportioner som inkluderar korta överhäng och en längre hjulbas. En ny belysningssignatur lyser upp bilens fulla bredd. Jämförelser gjordes med Tesla Model S och Porsche.

Följande år kommer debuten av en helelektrisk mellanstor crossover. Färre detaljer gavs om denna bil, men detaljer som pianonyckelbelysning och infällbara dörrhandtag verkar spridas över Infiniti-linjen.

Reaktion från återförsäljare tillfrågade av EN körde omfånget. Vissa var tveksamma till att denna produktblitz skulle räcka. Andra verkade övertygade om att det kommer att dra igång varumärket. Om det inte räckte med Nissan att berätta för dem att det var ”all-in” på Infiniti, så höll de åtminstone återförsäljarmötet överhuvudtaget. Enligt ENdet var den första på nästan ett decennium.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button