Luxury car

Ineos Grenadier Quartermaster pickup truck retad

Den robusta Grenadier-SUV:n som utvecklats av den brittiska kemijätten Ineos och som kommer till USA senare i år är på väg att skapa en kaross av en pickup med besättningshytt.

Ineos på torsdagen bekräftade pickupen som Grenadier Quartermaster och släppte en enda teaser-bild som visar den bakifrån. Tydligt är Grenadier-namnet präglat i pickupens baklucka.

Debuten kommer att äga rum på 2023 Goodwood Festival of Speed, som går av stapeln i Storbritannien den 13 juli. Ineos kommer också att använda evenemanget för att debutera en Grenadier-teknologisk demonstrator utrustad med en drivlina med vätebränsleceller.

Ineos har inte avslöjat några specifikationer för Grenadier Quartermaster. Företaget retade dock en Grenadier-pickup med en sträckt hjulbas (127 tum mot SUV:s 115 tum) när SUV:n gjorde sin debut 2020. Prototyper för Grenadier Quartermaster har också upptäckts och tyder på att lastbilen kommer med en anständig bäddstorlek .

Ineos Grenadier

Ineos Grenadier

Ineos Grenadier

Ineos Grenadier

Bortsett från sängen och den sträckta hjulbasen bör Grenadier Quartermaster ha samma kaross-på-ram-plattform och liknande specifikationer som SUV. I USA är SUV:n prissatt från 71 500 $ och erbjuds exklusivt med en turboladdad 3,0-liters inline-6, en 8-växlad automatisk och fyrhjulsdrift med en 2-växlad växellåda.

Ineos har inte sagt om pickupen också kommer att säljas i USA

Grenadjärtillverkning sker vid en före detta Mercedes-fabrik i Hambach, Frankrike.

Ineos arbetar också med en elektrisk terrängbil som tros vara mindre än Grenadier. Det är beräknat till 2026.

Se även  1931 Duesenberg Model J låg gömd i garaget i 56 år

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button