Nyheter

Ineos Grenadier Quartermaster pickup avslöjad

Den robusta Grenadier-SUV:n som utvecklats av den brittiska kemijätten Ineos och som ska till USA senare i år har precis skapat en kaross av en pickup-bil med hytt.

Pickupen, som kallas Grenadier Quartermaster, gjorde sin debut på torsdagen vid 2023 Goodwood Festival of Speed ​​i Storbritannien, där Ineos också presenterade en Grenadier-teknikdemonstrator utrustad med en drivlina med vätebränsleceller.

Grenadier Quartermaster pickup är baserad på en kaross-på-ram-plattform som delas med Grenadier SUV, men med en längre hjulbas på 127 tum jämfört med SUV:s 115 tum. Den bakre bädden är lite över 60 tum lång och har en maximal nyttolast på 1 675 pund. Pickupens maximala dragbetyg på 7 700 pund matchar SUV:ns betyg.

Andra specifikationer inkluderar 10,4 tum markfrigång, 31,5 tum vadardjup och inflygnings-, breakover- och avgångsvinklar som Ineos hävdar är oöverträffade för produktionspickuper. Carraro-levererade axlar med solid balk har i båda ändar.

Ineos Grenadier Quartermaster

Köpare kan välja mellan diesel- eller bensinmotorer, båda av BMW-baserade turboladdade 3,0-liters inline-6-enheter. Båda kommer med en 8-växlad automat och ett fyrhjulsdrivet system med en 2-växlad växellåda. Främre och bakre differentialskåp finns tillgängliga.

Grenadier Quartermaster finns redan att beställa i Storbritannien, där den kostar från 66 215 brittiska pund (cirka $86 550). Ineos har inte sagt om pickupen också kommer att säljas i USA, och det finns en chans att vi kanske inte ser den på grund av kycklingskatten som lägger en tull på 25 % på utlandstillverkade lätta lastbilar. SUV:n kommer hit med ett startpris på $71 500.

Grenadjärtillverkning sker vid en före detta Mercedes-Benz fabrik i Hambach, Frankrike.

Ineos arbetar också med en elektrisk terrängbil som tros vara mindre än Grenadier. Det är beräknat till 2026.

Se även  Nikola Badger bränslecell pickup skulle ha förlitat sig nästan helt på GM

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button