Reviews

Hyundai Kona Electric recension 2023

Hyundai Kona Electric är fortfarande en av våra favorit elbilar – kraftfulla prestanda, en genuint användbar räckvidd och anständiga nivåer av komfort och funktionalitet gör den till en fantastisk allroundbil. Mellanspec Premium-modellen erbjuder bäst valuta för pengarna, enligt vår åsikt.

Om Hyundai Kona Electric

Kona Electric har ett djärvare utseende än många av sina konkurrenter, är mycket välgjord och levereras komplett med Hyundais utmärkta femåriga, obegränsade körsträckagaranti. En version med ett 39kWh-batteri finns för den som inte behöver en enorm räckvidd och vill spara på inköpskostnaderna, men vår favorit är den större batteridrivna 64kWh-versionen med sin imponerande räckvidd på 300 mil. Om räckviddsångest har hindrat dig från att byta till en elbil kan Kona Electric 64kWh mycket väl vara lösningen. Alla Kona är mycket effektiva och våra tester tyder på att du kommer närmare de officiella räckviddssiffrorna än i de flesta konkurrenter.

Hyundai har massor av erfarenhet av alternativa bränslefordon – dess Ioniq halvkombi har tagit sig an Toyota Prius på sitt eget spel och blivit en av våra favorithybrider på rea, medan Ioniq 5 var vår 2021 års bil. Den rena elektriska versionen av den bilen banade väg för den sydkoreanska tillverkarens nästa generation elbilar, där Kona Electric förde användbar elkraft till det blomstrande segmentet för små SUV när den släpptes i mitten av 2019.

Fler recensioner

Bilgruppstest
Djupgående recensioner
Vägprover
Begagnade bilprov

Kona Electric är en praktisk liten SUV som drivs av en enda elmotor. Det finns två val av drivlina – en 134bhp motor med ett 39kWh batteri och hävdade 189-mile räckvidd, eller en 201bhp motor med ett 64kWh batteri för en 278-mile räckvidd.

Det finns tre trimnivåer att välja mellan: SE Connect, Premium och Ultimate. SE Connect-modellerna är mycket välutrustade, med 17-tums legeringar, ett 10,25-tums infotainmentsystem, adaptiv farthållare, bakre parkeringssensorer och kamera, automatiska strålkastare, nyckellöst insteg och Apple CarPlay/Android Auto-anslutning ingår som standard. SE Connect-modeller är endast tillgängliga med alternativet med lägre drivlina.

Ett steg upp till Premium ger en uppvärmningsfunktion för framsätena och ratten, parkeringssensorer fram och bak, insynsskydd bak och en trådlös laddningsplatta för smartphones. Premiummodeller kan fås med antingen elektrisk drivlina.

Toppspec Ultimate lägger till elektriskt justerbara uppvärmda och ventilerade lädersäten, full LED-strålkastare, en head-up display och ett fällbart taklucka. De ultimata modellerna är endast tillgängliga med det kraftfullare 64 kWh-batteriet.

Hyundai Kona Electric var positionerad för att gå upp mot sin Kia e-Niro-släkting, även om e-Niro sedan dess har ersatts av Niro EV baserad på en helt ny plattform. En andra generationens Hyundai Kona kommer att lanseras sommaren 2023 med Kona Electric baserad på den nya plattformen som kommer att följa strax efter för att ersätta denna version. Andra rivaler inkluderar Nissan Leaf, medan Volkswagen ID.3 halvkombi har liknande priser och kan locka köpare bort från ett litet SUV-köp.

För en alternativ recension av Hyundai Kona Electric, besök vår systersida drivingelectric.com…

Se även  Nissan Ariya recension, Honda solid-state batteri tidslinje, kaffesump biodiesel: Dagens bilnyheter

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button