Nyheter

Hyundai Ioniq 6 erbjudande, 6 minuters laddning, offentlig laddning en dealbreaker: dagens bilnyheter

En ny rabatt innebär att Hyundai Ioniq 6 kan kosta mindre än Model 3. Offentlig laddning håller på att bli en EV-dealbreaker även när EV-tillgängligheten förbättras. Och ett batteriföretag visar hur dess snabbladdningsceller kan förvandla den ursprungliga Tesla Roadster-idén. Detta och mer, här på Biltips Reports.

Hyundai underskrider effektivt Tesla Model 3 med en rabatt på 5 000 USD på Ioniq 6, om du inte räknar med det federala EV-skatteavdraget som Tesla-köpare kan vara berättigade till. Även om det är ont om ett permanent prisfall, visar det att detta utrymme blir mer priskonkurrenskraftigt.

Ett brittiskt batteriföretag startar om den ursprungliga Tesla Roadster-formeln med 6 minuters laddning och, i praktiken, 1 600 miles per timme återställd, med tillräcklig laddningskraft. Det är påståendet baserat på Nyobolts proprietära niobanodceller, som skulle kunna tillåta mindre batteripaket, snabbladdade fullt ut, även om företagets hållbarhetspåståenden ännu inte är bevisade med ett fullskalepaket.

Enligt resultaten från JD Powers årliga studie av övervägande av elbilar kommer offentlig laddning – mycket mer än hemladdning – i vägen för användningen av elbilar. Nästan hälften av köparna ser offentlig laddning som ett EV-avtal. Även om det är för tidigt att säga vilka effekterna av de senaste besluten av Ford och GM att hoppa in på Teslas standard, underströk undersökningsjätten att de som överväger en Tesla nämner laddningstillgänglighet som en motiverande faktor.

__________________________________

Följ Biltips Reports på Facebook och Twitter

Se även  Opel debuterar Astra GSe, dess första elektrifierade prestandamodell

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button