Nyheter

Hybriduppmärkningar, Chevy Silverado EV, Tesla laddportar, Lucid och Aston Martin: The Week in Reverse

Vilka biltillverkare och laddningsföretag har förbundit sig till Tesla NACS-kontakten?

Vilken elbilstillverkare meddelade att den har ansökt om konkurs?

Det här är vår tillbakablick på veckan i omvänd riktning – här på Biltips Reports – för veckan som slutar 30 juni 2023.

Mycket av veckans elbilsfokuserade nyheter relaterade till det fortsatta skiftet mot Teslas NACS EV-laddningsstandard, efter Ford, GM, Rivian och en lång lista med laddningsrelaterade företag. Framtida Volvo EVs kommer att få NACS-kontakten för Nordamerika, meddelade den svenska biltillverkaren på tisdagen, medan Volvo EVs kommer att få tillgång till Tesla Supercharger-nätverket 2024 via Volvo Cars-appen och en CCS-adapter. Polestar bekräftade senare i veckan att de också planerar att införa Tesla NACS-laddningsporten i sina framtida elbilar, med start 2025. Den kommer också att ge tillgång till Tesla Supercharger snabbladdning, med en CCS-adapter, från mitten av 2024.

2025 Volvo EX30

VW Groups Electrify America kommer att lägga till Tesla-kontakter till sitt laddningsnätverk i USA och Kanada, meddelade det på torsdagen, mitt i nyheterna om att VW själv överväger att byta till det. Även om EA ännu inte skulle klargöra om de planerar att stödja NACS på ett sätt som kommer att ladda ledande 800V elbilar vid topphastighet.

Stellantis, moderbolaget till Jeep, Dodge, Ram och andra, åtar sig samma laddningsaggregation och ruttplaneringsverktyg för alla sina varumärken, som en del av en ny affärsenhet kring energi och laddning. Men det betyder ännu inte att företaget bygger sin egen laddningsinfrastruktur eller loggar in på Teslas NACS-kontakt.

Ska Tesla NACS-kontakten bli en riktig standard? Det är vad SAE International, en av standardorganisationerna för bilindustrin, har meddelat att man siktar på att göra. Det skulle i huvudsak göra det möjligt för andra företag att tillverka kontakter och portar och säkerställa interoperabilitet.

I EV-produktnyheter har GM effektivt höjt baspriset för Chevy Silverado EV WT – den flottorienterade basmodellen av sin elektriska pickup – långt innan den faktiskt levereras. Medan prissättningen sannolikt kommer att börja runt $60 000 mot omkring $40 000, är ​​det oklart om $40 000-modellen med lägre räckvidd och mindre batteri någonsin kommer att komma.

GM har också detaljerat den hårdvara som behövs för att använda kommande elbilar för hemströmsbackup. Ultium Home V2H-paketet och aktiveringssatsen kommer att lägga till en växelriktare och ”mörkstart”-batteri för att hjälpa till med strömavbrott och naturkatastrofer samt solintegration. Det retas att Chevy Silverado EV kommer att vara ett av de kompatibla fordonen även om det ännu inte har specificerat vilken spec som tillåter det eller vilka andra GM-modeller som kommer att tillåta dubbelriktad laddning från början.

Lotus Eletre

Lotus Eletre

Lotus Eletre SUV kommer snart till Europa och Storbritannien, och denna stora elektriska SUV ger sig ut för att utmana Tesla Model X Plaid med några nya prestandariktmärken, inklusive en 0-60 mph tid under tre sekunder, fyrhjulsstyrning och 20-minuters roadtrip-snabbladdning av dess stora 112-kWh batteripaket. Den ska anlända till USA någon gång senare under året.

2024 Nissan Leaf börjar under $30 000, och den återvänder för ytterligare ett modellår mestadels oförändrad. Det fortsätter med CHAdeMO DC-snabbladdningsgränssnittet som tillåter dubbelriktad laddning plus fler platser än Tesla NACS-gränssnittet.

2024 Nissan Leaf

2024 Nissan Leaf

Tusentals 2022 Jeep Grand Cherokee 4xe plug-in hybrider återkallas på grund av ett problem som kan utlösa en motoravstängning. Det är ett mjukvaruproblem men kräver ett återförsäljarbesök.

Se även  2025 Hyundai Tucson spionskott

Ohio-tillverkaren av Endurance elektriska pickup, Lordstown Motors, går i konkurs och är till försäljning. Företaget har också bekräftat att det stämmer Taiwans Foxconn, som nu har kontroll över den tidigare GM-fabriken men enligt Lordstown inte har följt upp från sin sida.

Lucids modulära dubbelmotordrivenhet

Lucids modulära dubbelmotordrivenhet

Aston Martin och Kaliforniens Lucid Group tillkännagav i måndags ett långsiktigt strategiskt partnerskap där Lucid kommer att förse den brittiska marknaden för prestandabilar med drivlina för kommande fordon. Eftersom affären faktiskt ger Lucid en andel på 3,7 % av Aston Martin, ger den Aston tillgång till Lucids drivenheter, batteriteknik, Wunderbox-laddningshårdvara och support.

Rolls-Royce ser sin övergång till elektrisk framdrivning som en varaktig sådan, även om den potentiellt kan vända sig till vätebränsleceller snarare än batterier i framtiden, föreslog VD:n nyligen.

2023 Toyota Prius Prime

2023 Toyota Prius Prime

De senaste återförsäljarnas markeringar av populära hybrid- och plug-in-hybridmodeller med hög mpg – inklusive Honda CR-V Hybrid och Toyota Prius Prime – kan effektivt ta bort teknikens ägandekostnadsfördelar. Kommer utbud och efterfrågan att jämnas ut för hybrider snart även när elbilsmarknaden stabiliseras?

En federal studie ut denna vecka bedömer USA:s laddningsbehov till 2030 om vi då får de förväntade 30 miljoner till 42 miljoner elbilar på amerikanska vägar, och det kan vara grunden för en hel del framtida statlig och federal politik. Den förutser behovet av 182 000 allmänt tillgängliga DC-laddningsportar då, men mer överraskande kanske är behovet av en miljon offentliga nivå 2-laddningspunkter – för att hjälpa till att inkludera behoven hos dem som kanske inte har dedikerad hemladdning.

Och den senaste versionen av en långvarig årlig utvärdering av bilindustrin, från Bank of America, kallar Fords och GMs elbilsstrategier ”relativt solida”, medan Tesla kommer att förbli den största elbilssäljaren åtminstone till 2026. Men med för många crossover nyttofordon för marknaden och potentialen för produktavbrott av andra skäl – som reglering och politik – kallade det de närmaste åren ”några av de mest osäkra och flyktiga för produktstrategi någonsin.”

__________________________________

Följ Biltips Reports på Facebook och Twitter

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button