Nyheter

Hybrid rubriker Toyota Tacoma 2024, ingen elbil ännu

Toyota avslöjade på torsdagen en ny generation av sin medelstora Tacoma pickup som äntligen förbättrar i stort sett allt om sortimentet – och lägger till en hybrid – samtidigt som de finns kvar i ett paket som alla omedelbart kommer att identifiera som en Tacoma.

Den nya Tacoma kommer inte riktigt att tillfredsställa alla. Även om med mycket mer teknik inuti och fler versioner än någonsin – speciellt för terrängkörning – är Tacoma inte längre för Luddites. De nya versionerna är inte längre än de utgående, men de går inte tillbaka till sina kompaktbilsrötter heller. Toyota har dessutom inte exakt placerat Tacoma-hybriden för banbrytande mpg. Men för många av detta märkes lojala entusiaster kan det svara på vad de letade efter i en nästa lastbil.

Vad som ännu inte har nämnts är Toyota Tacoma EV som retades i konceptform 2021 men som ännu inte bekräftats som produktionsbunden – även om, som en undersökning fann förra året, millennials verkligen vill göra det så.

Efterfrågan på den modellen finns förmodligen redan. Enligt färska uppgifter från CarMax är Tacoma en av de vanligaste modellerna som byts in mot en Tesla.

2024 Toyota Tacoma TRD Sport

2024 Toyota Tacoma TRD Sport

2024 Toyota Tacoma TRD Sport

2024 Toyota Tacoma TRD Sport

2024 Toyota Tacoma TRD Sport

Toyota Tacoma hybrid mpg

När det gäller Tacoma-hybriden, satsa inte på att den ska bli bäst på 40 mpg staden Ford Maverick Hybrid i bränsleekonomi. Med tanke på i-Force Max-märket som den större Tundra-hybriden, verkar Toyota gjuta den som arbetshästen i sortimentet. Dess fokus kan vara mer mot bogsering och transport – och att ersätta den större utgående V-6-motorn – än att etablera trendsättande bränsleekonomi. Toyota säger att Tacoma-hybriden kan ta sig upp i en 8-procentig motorvägsgrad utan att behöva växla ner, och det framhäver vridmomentet i systemet i fokuserade terrängversioner.

Se även  2024 Audi Q6 RS E-Tron, 2023 Mercedes-Benz EQS SUV, 2023 Alpine A110 R: Bilnyheter Rubriker

Tacoma-hybriden kommer att para ihop en 2,4-liters inline-4 med en 48-hk-motor integrerad i den 8-växlade automatiska växellådan – huvudsakligen vid dess ingående axel, men så att motorn kan kopplas ut. Ett nickel-metallhydridbatteri på 1,87 kwh lagrar bort överflödig energi från inbromsning och tomgång, vilket ökar motorn vid acceleration och erbjuder sannolikt enbart lågfartsdrift som endast är elektrisk. Sammantaget är det det mest kraftfulla valet i Tacoma, med en kombinerad 326 hk och 465 lb-ft vridmoment.

Toyota har inte avslöjat bränsleekonomisiffror för Tacoma-sortimentet ännu, och det säger att uppskattningar för alla versioner kommer att avslöjas närmare deras försäljningsdatum. Som referens tar Tundrahybriden upp till 20 mpg city, 24 highway och 22 kombinerat, även om den större lastbilen har en troligtvis törstigare 3,4-liters V-6 istället.

2024 Toyota Tacoma TRD Pro

2024 Toyota Tacoma TRD Pro

Tacoma-versionerna skiftar fokus utanför vägen

Nya Tacoma erbjuds i tvådörrars XtraCab-form med sexfotsbädden, eller i fyrdörrars förlängd hyttform med antingen en femfots- eller sexfotsbädd, och med bakhjulsdrift eller fyrhjulsdrift. Liksom i den nuvarande modellen kommer 2024 Tacoma att fortsätta att erbjudas i ett stort antal versioner för att passa användningsområden allt från grundläggande arbetslastbilar till specialiserade terrängmaskiner – inklusive SR, SR5, TRD PreRunner, TRD Sport, TRD Off Road, Limited, TRD Pro och en ny Trailhunter-version.

Apple CarPlay och Android Auto-anslutning ingår i alla modeller, med ett basgränssnitt på 8,0-tums pekskärm. Begränsade versioner får ett elektriskt taklucka, en head-up-skärm, en stor 14,0-tums pekskärm, JBL-ljud och en ny adaptiv variabel fjädring. Ett Smart Key-system ingår i alla kvaliteter, medan smartphone-baserade Digital Key och kreditkortsliknande Smart Card-system finns tillgängliga. Och en bärbar JBL Bluetooth-högtalare är tillgänglig som ett koordinerat tillbehör med JBL-ljuduppgraderingen.

Se även  2025 BMW X3, Bugatti Bolide hyperbil: Bilnyheters rubriker

Säkerhetstekniken är också ledande, med Tacoma som får biltillverkarens Safety Sense 3.0-svit som inkluderar automatisk nödbromsning med fotgängardetektering, aktiv körfältskontroll, vägskyltigenkänning, ett förbättrat adaptivt farthållaresystem och mer.

2024 Toyota Tacoma TRD PreRunner

2024 Toyota Tacoma TRD PreRunner

2024 Toyota Tacoma TRD PreRunner

2024 Toyota Tacoma TRD PreRunner

2024 Toyota Tacoma TRD PreRunner

2024 Toyota Tacoma TRD PreRunner

Tacoma hybrid: Plugga in för 2,4 kw

Hybridmodeller kommer med en växelriktare på 2 400 watt, medan icke-hybrider får en växelriktare på 400 watt. Toyota noterar att det finns en lasthylla inbyggd i instrumentbrädan, och icke-hybridversioner får tre gånger mer lastutrymme under baksätena jämfört med de utgående modellerna (hybriden stuvar sitt batteri i det utrymmet).

Toyota hoppar också ombord på överlandningsvillet med en Trailhunter-trim som kommer med sin egen specialavstämda fjädringsgeometri, Fox interna bypass-dämpare med tre olika inställningar och en bakre multilänksupphängning med Fox bump-stopp. En TRD Pro-version sitter flera tum högre och bredare, med robusta terrängdäck, glidplattor och stötfångare med hög frigång. Den kommer till och med med sina egna stötdämpande framsäten.

Tacoma kommer att tillverkas i Mexiko och kommer att anlända senare i år, med hybridversioner som kommer tidigt 2024.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button