Nyheter

Hybrid EV-läge, stöd för Tesla-standard, Lucid och Fisker i Kina: Dagens bilnyheter

Vad gör EV-läget på din hybrid? Lucid och Fisker vill snart sälja fordon i Kina. Och stöd för Tesla EV-laddningsstandard byggs från laddningsnätverk och hårdvarutillverkare. Detta och mer, här på Biltips Reports.

Efter förra veckans tillkännagivande att GM kommer att installera Tesla charge port (NACS) på sina fordon med början 2025 – efter Fords tillkännagivande förra månaden – hoppar laddnätverk och stationer snabbt ombord för att stödja dem. Även om det ännu inte är klart om CCS-adaptrar ensamma kommer att tillåta stationer med Tesla-kontakter att utnyttja federala medel.

Två EV-uppkomlingar med ursprung i USA kommer ut i världen. Lucid och Fisker förbereder sig för att sälja fordon i Kina, båda bekräftade denna vecka. Lucid rapporterade också att leveranser har startat i Saudiarabien, medan Fisker inkluderade planer på att öppna ett ”leveranscenter” i Kina senare i år, med försäljning som startar under första kvartalet 2024.

Att få mer mpg från ditt hybridfordon – särskilt om det är en Toyota – kan vara så enkelt som att se till att den är i Eco-läge. Men se upp att EV-läget kanske inte betyder vad du tror att det gör, och kanske inte ökar din effektivitet.

__________________________________

Följ Biltips Reports på Facebook och Twitter

Nyhetsbrev för Biltips Reports

Registrera dig för att få de senaste miljöbils- och miljönyheterna, levererade till din inkorg dagligen!

Jag samtycker till att ta emot e-postmeddelanden från Biltips Reports. Jag förstår att jag kan avsluta prenumerationen när som helst. Integritetspolicy.

Se även  2023 Ford F-150 Raptor R, 2022 Lucid Air Grand Touring, AMG One track time: Dagens bilnyheter

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button