Nyheter

Honda vätgasplaner, Utah snabbladdning, Taycan-ruttplanering: Dagens bilnyheter

Honda utforskar vätgasdrivna förbränningsmotorer i liten rörlighet. Utah bygger ut sitt snabbladdningsnätverk. Och de på Apples ekosystem kan utnyttja Porsche Taycans energianvändning medan de navigerar. Detta och mer, här på Biltips Reports.

De som kör en Porsche Taycan har nu ett bredare utbud av navigationsalternativ. Apple Maps kommer att utnyttja Taycans energianvändning och laddningstillstånd och, liksom elbilens inbyggda Laddningsplanerare, rekommenderar laddningsstopp längs vägen. De som byter nav till iPhone och CarPlay kommer dock inte att få batterikonditionering före laddningsavbrotten med högsta effekt.

Det regionala bolaget Rocky Mountain Power tillkännagav på onsdagen planer på 80 snabbladdningsstationer på 20 platser i Utah, med stöd från Electrify America. Det söker federal NEVI-finansiering för stationerna, vilket kommer att hjälpa till att fylla i laddningskorridorer som tillåter elbilsförare att korsa staten.

Och just den här veckan har Honda meddelat mer detaljer om flera viktiga väteprojekt. Å ena sidan är det bekräftade planer på att demonstrera en tung lastbil med bränslecell med Isuzu nästa år, med en marknadslansering 2027. Å andra sidan tittar man på den potentiella rollen av vätgasdrivna förbränningsmotorer i små förbränningsmotorer. mobilitet, med Suzuki, Kawasaki och Yamaha – även om dessa företag också utvecklar ett batteribytessystem.

__________________________________

Följ Biltips Reports på Facebook och Twitter

Se även  Aston Martin DBR22, Porsche 911 GT3, Infiniti Q60: Dagens bilnyheter

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button