Nyheter

Honda sätter off-key e:Ny1-märket på mainstream EV för Europa

Honda har rönt stora framgångar i Europa med sin Honda e halvkombi. Och nu lägger den till en andra elbil till sin kontinentala serie med e:Ny1.

Honda kallar e:Ny1 ”det logiska nästa steget på vår elektrifieringsresa i Europa.” Den lilla crossovern verkar vara placerad för B-segmentets kärna på euromarknaden, och konkurrerar med ett antal kompakta crossover-bilar som Hyundai Kona Electric, och Honda säger att den kommer att erbjuda en premiumnivå av åkkomfort plus märkets köregenskaper för dynamik och lyhördhet .

e:Ny1 ger 201 hk och 229 lb-ft vridmoment, och den erbjuder en WLTP-räckvidd på 256 miles på europeisk cykel. Dess 68,8-kWh batteripaket kan DC-snabbladdas från 10-80 % på 45 minuter, enligt Honda.

Honda e:Ny1 EV

Honda e:Ny1 EV

Honda e:Ny1 EV

Honda e:Ny1 EV

Honda e:Ny1 EV

Denna modell följer inte det retrofuturistiska designuttrycket från den väl mottagna Honda E och dess följeslagare Sports EV Concept. Istället kombinerar den en mer formell taklinje, ”dolda” bakdörrhandtag och en kombination av hög hållning och släta detaljer.

Som sådan ser den ungefär ut som den europeiska marknadsversionen av HR-V, som redan erbjuds som en hybrid enbart och inte relaterad till den icke-hybrid amerikanska HR-V. Även om det sticker ut som exklusivt eller exklusivt i vissa av dess detaljer – som dess 15,1 tum porträttorienterade pekskärmsutrymme.

Honda e:Ny1 EV

Honda e:Ny1 EV

Namnet, som vissa kan likna vid en del av ett slumpmässigt genererat lösenord, följer lite logik för Honda. Som namnet antyder är denna nya EV relaterad till de elektriska SUV:arna e:NS1 och e:NP1 som redan säljs i Kina, som en del av joint ventures med kinesiska biltillverkare och en delad ”e:N”-arkitektur som Honda säger ägnar stor uppmärksamhet åt golvaerodynamik och karossstyvhet.

Se även  2024 GMC Hummer EV SUV Edition 1 tillbaka på marknaden efter välgörenhetsauktion

Honda har sagt att den här e:N-arkitekturen, liksom Honda e, inte kommer till USA. Den har inte haft några plug-in-modeller i sin amerikanska serie på ett par år, men den GM-baserade elektriska SUV:n Prologue kommer nästa år, följt av en Honda-utvecklad elbil 2025.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button