Nyheter

Honda EV-tidslinje, Tesla-batteriförsämring, Costco-laddning: Dagens bilnyheter

Teslas tappar inte mycket räckvidd på lång sikt. Costco är inte intresserade av elbilsladdning ännu. Och Honda ökar tidslinjen för sina interna elbilar. Detta och mer, här på Biltips Reports.

Den första massmarknaden, egenutvecklade elbilen från Honda kommer att anlända 2025 till Nordamerika, bekräftade chefer på onsdagen som en del av en företagsuppdatering om omstruktureringen av sin affärsverksamhet kring elbilar och en hållbar leveranskedja. EV:n som kommer om två år kommer att följa den GM-baserade Prologue SUV:n med ett år och kommer att debutera en ny arkitektur som stöder uppdateringar via luften och Hondas eget mjukvarugränssnitt.

Detaljhandelsjätten Costco drar linjer av kunder och bilar med sin rabatterade gas. Det är i sin tur en stark trafikattraktion för dess butiker i allmänhet. Men, underströk en chef nyligen, Costco har inga planer på att återgå till elbilsladdning under de närmaste åren – och även om bensinförbrukningen i USA har nått sin topp, säger Costco att dess marknadsandel fortsätter att växa.

Och enligt ett diagram i Teslas 2022 Impact Report som släpptes denna vecka, försämras dess Model S- och Model X-batteripaket endast i genomsnitt 12 % över 200 000 miles. Med tanke på dessa modellers effektivitetsuppdateringar över luft som har mottagits sedan ny, motsvarar det mer än 88 % av deras ursprungliga verkliga sortiment.

__________________________________

Följ Biltips Reports på Facebook och Twitter

Se även  Toyotas nästa treradiga SUV, Ford F-150 Lightning 0-60: Dagens bilnyheter

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button