Electric car

Honda EV baserad på biltillverkarens egen plattform som kommer till USA 2025

Honda, liksom de flesta stora biltillverkare, är på ett uppdrag att minska koldioxidutsläppen i hela sin verksamhet. Nyckeln till detta för Honda kommer att vara en övergång till att exklusivt sälja batteri- och vätgaselektriska fordon globalt senast 2040.

Honda har varit långsam med att föra ut trovärdiga elbilar på marknaden, åtminstone i USA, men biltillverkaren kommer att påskynda saker och ting detta årtionde. Honda sa för ett år sedan att det kommer att lansera 30 elbilar globalt 2030, varav några kommer att nå USA

Dess första att nå lokala utställningslokaler kommer att vara Honda Prologue och Acura ZDX crossovers som kommer 2024, även om båda modellerna kommer att ha General Motors Ultium EV-plattform och batteriteknik. GM kommer också att bygga fordonen för Honda.

En medelstor till stor elbil baserad på Hondas egen plattform (tidigare kallad e:Architecture), tänkt att vara en crossover, kommer sedan att följa 2025, sa Honda på tisdagen. Datumet är ett år tidigare än tidigare meddelat.

2024 Honda Prologue

En rad prisvärda elbilar baserade på en ytterligare plattform som utvecklats tillsammans med GM som en del av ett utökat samarbete mellan de två biltillverkarna kommer att följa under 2027.

Hondas egen plattform, som så småningom kommer att stödja flera framtida elbilar, kommer att ha en elektrisk och elektronisk (E&E) arkitektur som använder Hondas eget operativsystem för fordon och programvara i fordon, inklusive en ny generation av användargränssnitt och digitala tjänster, på grund av att kunna uppdateras genom över-the-air uppdateringar genom produktens livslängd, sa biltillverkaren på tisdagen.

Honda kommer också att bygga några av sina nya elbilar i USA. Biltillverkaren håller på att uppgradera två fordonsfabriker och en motorfabrik i Ohio för att stödja produktionen av elbilar och elbilskomponenter. Man planerar också att bygga en batterianläggning i samarbete med LG Energy Solution.

Det nya elbilsmärket Afeela som Honda utvecklar med Sony kommer sannolikt att använda en av Hondas fabriker. Den första Afeela avslöjades i januari som en snygg sedan. Det bekräftades av Afeela att gå in i produktion vid en nordamerikansk fabrik 2025.

Afeela elektrisk sedan prototyp

Afeela elektrisk sedan prototyp

För att driva några av sina framtida elbilar utvecklar Honda både halvsolid- och helsolid-state-batterier. Honda sa på tisdagen att de utvecklar halvfasta batterier med batteriteknikföretaget SES. Biltillverkaren sa också att den kommer att starta pilotproduktion av sitt eget heltäckande batteri 2024, med sikte på att det ska driva en produktionsmodell under andra halvan av decenniet.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button