Nyheter

Hög elförsäkringskostnad, Vinfast-finansiering, luftlösa däck: dagens bilnyheter

Airless däck kan vara ett steg närmare. Vinfast får ett finansieringslyft. Och elbilar kostar fortfarande en hel del extra i vissa fall att försäkra. Detta och mer, här på Biltips Reports.

En ökning på 2,5 miljarder dollar för Vietnams Vinfast kan hjälpa till att hålla företaget i rörelse även om dess börsintroduktion blir försenad – vilket gör att företaget kan fortsätta driva på med sin vision om flera elbilar för den amerikanska marknaden, inklusive montering i USA i North Carolina.

Elbilar kostar fortfarande mycket mer än gasfordon att försäkra – även med tanke på hybrider – enligt en bedömning från Consumer Reports. Den skyhöga kostnaden för batteribyte och en högre nivå av avskrivningar för elbilar efter kollisioner har definitivt en roll i det, men det finns hopp om att åtminstone en modell kostar mindre att försäkra än vissa jämförbara hybrider: Nissan Leaf.

Och luftlösa däck kan vara ett steg närmare verkligheten. Enligt en rapport säger Michelin att det nyligen har testat sitt EV-fokuserade Uptis luftlösa däck upp till 130 mph – en hastighet som kan kvalificera dessa däck för användning i brottsbekämpande fordon, såväl som de autonoma fordonen.

__________________________________

Följ Biltips Reports på Facebook och Twitter

Nyhetsbrev för Biltips Reports

Registrera dig för att få de senaste miljöbils- och miljönyheterna, levererade till din inkorg dagligen!

Jag samtycker till att ta emot e-postmeddelanden från Biltips Reports. Jag förstår att jag kan avsluta prenumerationen när som helst. Integritetspolicy.

Se även  Subaru kommer sannolikt inte att bygga elbilar i USA, med hänvisning till arbetskostnader

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button