Nyheter

Hennessey slår Cadillac CT5-V Blackwing till 1 000 hk

Alla på marknaden för en sedan med fyrsiffriga hästkrafter som inte är elektrisk kommer att behöva vända sig till ett trimföretag som Hennessey Performance, som nu har ett uppgraderingspaket för Cadillac CT5-V Blackwing som har en effekt på 1 000 hk.

Tillkännagav på tisdagen, Hennesseys H1000-uppgradering för CT5-V Blackwing tappar ner och bygger om supersedanens kompressormatade 6,2-liters V-8 med ett sortiment av prestandadelar, inklusive en större kompressor.

Med en dynotestad 1 000 hk, upp från standardvärdet på 668 hk, hävdar Hennessey att H1000 CT5-V Blackwing kommer att leverera 0-60 mph acceleration på cirka 2,5 sekunder, en kvartsmilstid på 10,1 sekunder och en toppfart på långt över 200 mph. Det kan jämföras med lagersiffror på 3,4 sekunder för 0-60 mph dash, 11,3 sekunder för kvartsmilen och en topphastighet på mer än 200 mph.

Förutom att installera den större kompressorn, installerar Hennesseys ingenjörer portade cylinderhuvuden; nya insugningsventiler, avgasventiler, lyftare och stötstänger; samlingsrör i rostfritt stål med långa rör; uppgraderade kylsystem; och ett anpassat motorhanteringssystem.

2024 Hennessey H1000 CT5-V Blackwing

”Fyrdörrars Cadillac är den snabbaste förbränningsbara lyxsedan på planeten,” sade John Hennessey, Hennesseys VD och grundare, i ett uttalande. ”Det är ett sällsynt högvattenmärke i ett segment som kommer att försvinna i slutet av decenniet.”

Hennessey erbjuder också sin egen hjuldesign och anpassade märken, samt en rad alternativ för att klä upp kabinen.

Företaget tar för närvarande emot beställningar och planerar att starta produktion i augusti. Priset har inte offentliggjorts.

CT5-V Blackwing kom för 2022 tillsammans med en tamare CT4-V Blackwing som drivs av en dubbelturboladdad V-6. För 2024 har båda modellerna fått några speciella detaljer för att markera årets 20-årsjubileum av lanseringen av den första V-seriens bil, 2004 års CTS-V.

Se även  Cadillac Celestiq, Flex Toyota-konvertering, 1965 Shelby Cobra: Veckans bästa bilder

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button