Nyheter

Hennessey har 850-hk tillval för 2024 Ford Mustang Dark Horse

Den omgjorda 2024 Ford Mustang är inte ens i utställningslokaler än, men Texas-tunern Hennessey Performance har redan en uppgradering för den spårfokuserade Mustang Dark Horse-varianten som ökar effekten till 850 hk. Men prestandauppgraderingen kommer att kosta $49 950 utöver vad du betalar för Mustang Dark Horse.

Den nya Mustangen är planerad att anlända till återförsäljare senare i sommar, och mycket av de mekaniska bitarna delas med den utgående bilen, inklusive den 5,0-liters V-8:an som finns i GT- och Dark Horse-varianterna.

Hennessey har redan mycket erfarenhet av denna motor, efter att ha trimmat den för F-150 och tidigare generation Mustang. Uppgraderingen på 850 hk, känd som H850, är ​​dock den mest ambitiösa hittills.

Motorn levererar redan friska 500 hk i lagerform, men för att verkligen få det fräsande smäller Hennessey på en kompressor. Detta förenas av ett högflödesintag, uppgraderade bränsleinsprutare och en ny bränslepump. Hennessey lägger också till sin egen programvara för motorhantering för att se till att allt går smidigt. Resultatet är en ökning på 70 % i hästkrafter. Köpare kan välja mellan Mustangens 6-växlade manuella eller 10-växlade automat.

2024 Hennessey H850 Mustang Dark Horse

Hennessey kallar det inte en dag vid den tidpunkten, dock. Hennesseys H850-uppgradering inkluderar också ett aerodynamiskt paket som består av en främre splitter, sidokjolar och en bakspoiler, allt tillverkat av kolfiber. En uppsättning smidda hjul kompletterar listan över prestandaändringar.

För att öka stilen på fordonet finns det broderade nackstöd med ett ”Hennessey”-manus. Samma manus och Hennesseys H-logotyp finns också på exteriören. Hennesseys grafikpaket i Heritage-stil, som visas här, kan också läggas till.

Se även  EPA-räckvidden för elbilar är inte ett motorvägsnummer

Hennessey har inte lämnat några prestandauppskattningar för sin H850 Mustang Dark Horse.

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button