Nyheter

”Heliga graal” av EV-batteriteknik låser upp 6 minuters laddningstider

Den brittiska startupen Nyobolt påstår sig ha uppnått ett genombrott inom batteriteknik som kan tillåta elbilar att laddas på mindre än 10 minuter.

Nyobolt tillkännagav denna vecka att den hade låst upp den ”heliga gralen” av batteriteknik, vilket gjorde det möjligt för elbilar att ladda ”fullständigt och upprepade gånger” på mindre än 6 minuter. Och startupen hävdar att denna teknik kommer att börja produceras 2024.

Nyobolt EV batteri

Snabbare laddning skulle göra det möjligt för elbilar att minska klyftan med bensinbilar när det kommer till vardagsbekvämlighet, eftersom det för närvarande tar mycket längre tid att ladda en elbil än att fylla på med bränsle. Om laddningen blir lika enkel som att pumpa gas, blir räckviddsångest mindre av en faktor, och elbilar kan ha mindre batteripaket.

För att demonstrera möjligheterna gick Nyobolt ihop med Callum, designföretaget som grundades av bildesignern Ian Callum, för att skapa en elektrisk sportbil. Bilen skrevs av Julian Thomson, designer av originalet Lotus Elise. Den har mer än en övergående likhet med den lätta sportbilen (som också fungerade som grunden för Tesla Roadster), men är bredare och längre. Den har också kameror i stället för ytterbackspeglar.

Nyobolt elektrisk sportbil

Nyobolt elektrisk sportbil

Ett pressmeddelande från Nyobolt sa att elbilen väger närmare 2 200 pund än 4 400 pund, delvis tack vare kolfiberkarossen, och använder ett relativt litet 35-kWh batteripaket. En 6-minuters laddning ger 155 miles räckvidd, hävdar Nyobolt, som skalar upp till 1600 miles räckvidd som läggs till per timmes laddning.

Nyobolt diskuterade inte produktionsplaner för sportbilen, men startupen hävdar att den är redo för en ”snabb uppskalning” av sin batteriteknik. Tester som hittills genomförts inkluderar över 2 000 snabbladdningscykler ”utan betydande prestandaförlust”, enligt startupen. Nyobolt presenterar också sin batteriteknik för andra applikationer, inklusive lyxbilar, lastbilar och bussar.

Se även  2023 Ford Mustang Mach-E får en prishöjning på upp till 8 300 $, räckviddsökning för vissa versioner

Related Articles

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Back to top button